Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Muž si vo vlaku zabudol tašku s peniazmi. Tipnite si, koľko tisíc eur si v nej niesol
Zdielať na

FOTO: Muž si vo vlaku zabudol tašku s peniazmi. Tipnite si, koľko tisíc eur si v nej niesol

KOŠICE / Muž oslovil hliadku oddelenia sprevádzania vlakov odboru železničnej polície, že si vo vlaku zabudol tašku aj s hotovosťou. Vlakvedúci, ktorý tašku našiel, ju ukázal hliadke. Policajti po jej otvorení zostali zaskočení, muž v nej mal odložených niekoľko desiatok tisíc eur.

K incidentu došlo v sobotu okolo šiestej hodiny večer. Muž sa potom, čo zabudol svoju tašku vo vlaku, obrátil na hliadku oddelenia sprevádzania vlakov odboru železničnej polície v Košiciach. Policajti situáciu ohlásili pracovníčke pokladnice, ktorá následne zavolala na vlakovú čatu. Vlakvedúci tašku našťastie našiel, no to čo bolo v nej, policajtov poriadne zaskočilo. 

Osobné doklady v taške chýbali, no bola v nej obrovská finančná hotovosť. "Hliadka tašku v zmysle zákona zaistila a vo vestibule stanice Košice sa snažila oznamovateľa vypátrať," informovala polícia na svojej facebookovej stránke, kde prípad uverejnili. 

"Policajti oddelenia železničnej polície KR PZ KE za prítomnosti nezúčastnených osôb zaistenú vec riadne zadokumentovali. V taške sa nachádzala finančná hotovosť vo výške 61 900 eur. Polícia bude preverovať pôvod týchto peňazí," napísali. Podľa predbežných informácií má ísť o celoživotné úspory staršieho pána, ktorý si ich vybral z banky pre údajné vysoké poplatky, a teraz s nimi cestoval.

Muž s nožom v ruke žiadal peniaze. Lúpež mu ale nakoniec nevyšla. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy