Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Mužovi spiacemu v stane niekto hodil dovnútra zápalnú fľašu
Zdielať na

Mužovi spiacemu v stane niekto hodil dovnútra zápalnú fľašu

PIEŠŤANY / Poriadne rušnú a náročnú noc majú za sebou bezpečnostné a záchranné zložky z Piešťan. Zasahovať museli pri sérii požiarov, ktoré nasledovali krátko po sebe. Okolnosti, za akých došlo k jednému z nich, sú pritom mimoriadne brutálne. Mužovi spiacemu v stane niekto hodil dovnútra zápalnú fľašu.

Stalo sa to v areáli piešťanskej lodenice. Muž sa tu ako obvykle uložil na noc do svojho stanu. Bezdomovca však krátko pred polnocou vytrhla zo spánku desivá udalosť. Podľa jeho slov mu mal niekto otvoriť stan a dovnútra hodiť zapálenú fľašu s horľavinou. Všetko, vrátane oblečenia, ktoré mal muž na sebe, sa razom ocitlo v plameňoch. Bezdomovec stihol z horiaceho pekla vybehnúť von a rýchlo sa vyzliecť. Pomoc privolali okoloidúci ľudia. Oheň uhasili hasiči z Piešťan. Stan a osobné veci bezdomovca zhoreli do tla.

Muž utrpel popáleniny druhého a tretieho stupňa. Po ošetrení ho sanitkou previezli do nemocnice.

Podľa vyjadrenia lekára sa podpálený bezdomovec bude zo zranení, ktoré utrpel na rukách a chrbte liečiť minimálne týždeň. Prípadom sa zaoberá polícia. Tej sa už podarilo dolapiť údajného páchateľa hrozného činu, ktorý má mat na svedomí aj ďalšie požiare z pondelňajšej noci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy