Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovenskom sa dnes prehnal silný vietor. Nielenže lámal stromy, no z cesty doslova sfúkol niekoľko tonový kamión
Zdielať na

Slovenskom sa dnes prehnal silný vietor. Nielenže lámal stromy, no z cesty doslova sfúkol niekoľko tonový kamión

HRHOV / Na hlavnom ťahu medzi Rožňavou a Košicami opäť fúkal silný nárazový vietor. Nielenže lámal stromy, ale z cesty dokázal v priebehu pár sekúnd sfúknuť aj niekoľko tonový kamión. Policajti úsek uzavreli, kamióny museli vodiči odplachtovať a na cestu púšťali iba tie s tovarom.

Policajti v pondelok ráno odstavovali kamióny, pýtali sa, či sú naložené. "Kázali mi odplachtovať, ale neviem, či to je riešenie. Mám taký tovar, čo mi odfúkne stále a to by bol problém," tvrdí vodič kamióna. Marek Tomaškin šoféroval dodávku s vlečkou. Zatiaľ, čo auto vyťahovali späť na cestu, jeden z kamiónov stojacich v kolóne vietor v priebehu pár sekúnd prevrátil. "O pol 5 ráno prišiel zrazu silný bočný nárazový vietor. Mňa len vyhodilo a skončil som mimo cesty," hovorí Marek. 

Cesta bola uzavretá už od skorého rána

Ani pracovníci odťahovej služby nemohli kamión postaviť späť na kolesá."Problém je v tom, že auto leží v protismere. My keď ho postavíme a uvoľníme laná, automaticky ho sfúkne naspäť a bude ležať tam kde ležal," odpovedá Pavol Tóth z asistenčnej služby. 

Riešenia boli dve. Počkať, kým vietor ustane alebo skúsiť prejazd. Sila vetra sa však stupňovala, chlapi museli rozmýšľať, ako dostať kamión z cesty bezpečne preč, keďže hrozilo, že sa opäť prevráti. Nakoniec sa im podarilo odpojiť auto od vlečky. "Keď sme ho dvihli na kolesá, tak sme zobrali z radu stojacich kamiónov plne naložený kamión, ktorý nám robil zástenu, že by ho neprevrátilo," konštatuje Pavol Tóth. 

Kamión nakoniec odtiahli do závetria za neďalekú budovu aby mohli premávku obnoviť. Kým tak neurobili, premávka viedla cez obec.

Východ Slovenska potrápila prívalová voda. Viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy