Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ukradnutý defibrilátor z autobusovej stanice už opäť visí na svojom mieste. Vrátil ho sám zlodej
Zdielať na

Ukradnutý defibrilátor z autobusovej stanice už opäť visí na svojom mieste. Vrátil ho sám zlodej

BANSKÁ BYSTRICA / Mladík vo večerných hodinách ukradol život zachraňujúci defibrilátor z autobusovej stanice. Polícia prostredníctvom médií vyhlásila pátranie a požiadala verejnosť o pomoc pri vypátraní zlodeja. Defibrilátor podľa najnovších informácií už opäť visí na svojom mieste, vrátil ho sám zlodej. Vzhľadom na to, že mladík defibrilátor vrátil, jeho totožnosť už nezverejňujeme.

Aktualizácia: Polícia Slovenskej republiky prostredníctvom sociálnych sietí zverejnila video, na ktorom mladík vracia ukradnutý defibrilátor späť na pôvodné miesto s komentárom: "Hrýzlo ho svedomie alebo zistil, že to nie je hračka?!".,

​​Defibrilátor zmizol z čakárne autobusovej stanice okolo deviatej večer. Priestory monitoruje kamera, holohlavý mladík sa sem niekoľkokrát vrátil. Až keď bola večerná čakáreň prázdna, prišiel opäť a defibrilátor si vzal so sebou. "Ja si to vôbec neviem vysvetliť, ako niekoho vôbec môže napadnúť ho vziať," povedal viceprimátor mesta Jakub Gajdošík. Autobusová stanica frekventovaným miestom, mesto sa preto práve sem rozhodlo defibrilátor umiestniť. "Automatický externý defibrilátor slúži v situáciách, kedy dochádza k náhlej zástave krvného obehu u pacientov. V takýchto situáciách rozhoduje čas," vyjadril sa Ivan Majling, lekár záchrannej služby. 

Defibrilátor podľa slov viceprimátora stál 1600 eur. Mladíkovi, ktorý defibrilátor vzal, robil spoločnosť ďalší muž s fúzami a briadkou. Nevedno či im s život zachraňujúci prístroj padol do oka náhodou, alebo ide o krádež na objednávku. "Polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy