Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Smrteľná dopravná nehoda. Silný náraz oboch mladých ľudí vymrštil z auta
Zdielať na

Smrteľná dopravná nehoda. Silný náraz oboch mladých ľudí vymrštil z auta

VOZNICA / Polícia stále nevie, kto šoféroval auto, prevrátené na bok neďaleko družstva pri Voznici. Žena (24) a jej o rok mladší priateľ haváriu neprežili. Po silnom náraze oboch vymrštilo z vozidla. Ich bezvládne telá sa našli v okruhu niekoľkých metrov

Mrazivý pohľad sa naskytol záchranárom a aj hasičom, ktorí na miesto dorazili pomáhať dvom mladým ľuďom, ktorí sedeli v havarovanom vozidle: Automobil našli zdemolovaný na nepoznanie. "Počul som rachot veľký a už som videl ako dymilo z auta," uviedol svedok nehody. 

​Mladý pár sa viezol smerom z Voznice do Rudna nad Hronom, zrejme podcenili úzku cestu plnú zákrut, ktorá sa im neďaleko družstva stala osudnou. "Príslušníci hasičskej stanici v Novej Bani boli vyslaní operačným strediskom k dopravnej nehode," informoval Milan Škvarka HaZZ Nová Baňa.

Keď prichádzali na miesto ešte dúfali, že sa mladým ľuďom bude dať pomôcť. Mladá dvojica ale následky vážnej havárie nemala šancu prežiť. "Už nebolo pomoci ani jednému. Ona bola pod autom a on mimo auta, on bol až 20 metrov od auta," potvrdil svedok nehody. "Z nezistených príčin zišlo auto mimo cesty a pri jazde po trávnatom poraste postupne narazilo do betónového pätníka, zabetónovanej lešenárskej trubky, v rotačnom pohybe do budovy technickej stavby, železného zábradlia a do stromu," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.  

V aute, ktoré skončilo prevrátené na boku sedel 23-ročný Roman zo Žarnovickej Huty a jeho o rok staršia priateľka Adriana z Vyhní. Obaja mladí ľudia tieto miesta veľmi dobre poznali, prečo teda jazdu nezvládli, nevedno. "Posádka vozidla bola po náraze vymrštená z vozidla, následkom čoho nebolo na mieste preukázané kto z nich vozidlo viedol," povedala Mária Faltániová.

Vyšetrovateľ ale aj znalec z odboru dopravy budú skúmať presný priebeh nehody, ako aj to, kto z nich sedel za volantom auta. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy