Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ferus podľa súdu ostáva vo väzbe. Jeho právnička chystá sťažnosť
Zdielať na

Ferus podľa súdu ostáva vo väzbe. Jeho právnička chystá sťažnosť

NITRA / Okresný súd v piatok znova rozhodoval o tom, či sa Ľuboš Ferus dostane z väzby na slobodu. Pokračovalo pojednávanie z pondelka, ktoré odročili. Muž, v minulosti označovaný za bossa nitrianskeho podsvetia, sedí za mrežami už štyri mesiace za lúpež.

Z väzby na súd muža doviezla ozbrojená eskorta, ráno okolo deviatej hodine. Na otázky novinárov nereagoval. Pár slov si opäť vymenil iba s rodinou. Sudkyňa rozhodovala o prepustení z väzby na neverejnom pojednávaní. Po asi dvoch hodinách padol verdikt sudkyňa rozhodla, že Ľuboš Ferus zostáva vo väzbe.

Ľuboš Ferus v minulosti označovaný za bossa nitrianskeho podsvetia, čo ale on odmieta, sedí vo väzbe od začiatku januára. Polícia ho zadržala pred koncom roka a obvinila z lúpeže. S priateľom dcéry mal zastaviť partiu, ktorá unikala na taxíku a s nožom v rukách od nich vraj pýtal 1600 eur. "Súd má názor, že skutok sa mohol stať alebo sa stal, s čím sa nestotožňujeme," uviedla advokátka Júlia Vestenická. 

Za všetko môže bitka v nočnom klube nádejného svatka Ľuboša Ferusa. Partia mužov, ktorý v prípade figurujú ako poškodený tam rozbíjala, čo sa dalo. Potom nastúpili do taxíka a dali sa na útek.

Majiteľ podniku sa snažili partiu do príchodu polície zastaviť. S Ferusom sa práve zabávali na plese a on tam išiel iba ako vodič. Na mieste sa však strhla sa vraj bitka a vtedy Ferus vystúpil z auta, aby majiteľovi a jeho synovi pomohol. Tvrdia, že nikoho nevydierali.

O väzbe pre Ferusa bude rozhodovať aj krajský súd, právnička hovorila o tom, že voči rozhodnutiu podajú sťažnosť. 

O väzbe pre Ferusa rozhodovali aj začiatkom týždňa. Vtedy sudkyňa pojednávanie odročila pre nedostatok materiálu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy