Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Polícia vyzýva hokejových fanúšikov, aby si skontrolovali pravosť svojich vstupeniek
Zdielať na

Polícia vyzýva hokejových fanúšikov, aby si skontrolovali pravosť svojich vstupeniek

BRATISLAVA / Polícia upozorňuje všetkých, ktorí si zakúpili lístky na Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, aby si overili ich pravosť. Týka sa to predovšetkým tých vstupeniek, ktoré si fanúšikovia nezakúpili u oficiálneho predajcu ale cez rôzne inzertné weby, či iným spôsobom. Protizločinecké jednotky NAKA pred dvomi mesiacmi zasahovali na východe Slovenska pre akciu pod názvom "Macejko". Pre podvod s lístkami vtedy zadržali dve osoby.

Polícia upozorňuje hokejových fanúšikov na falošné vstupenky na hokejové zápasy Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019, ktoré sa už o pár dní budú konať na území Hlavného mesta SR Bratislavy a v Košiciach. Ide najmä o vstupenky, ktoré si fanúšikovia nezakúpili u oficiálneho predajcu, ale prostredníctvom rôznych inzertných internetových portálov, prípadne sprostredkovane. Do obehu sa totižto dostali falošné vstupenky, ktoré sa svojim vzhľadom a vyhotovením podobajú originálnym, no nemajú všetky potrebné identifikačné znaky.

Je tak veľmi pravdepodobné, že na jednotlivé miesta na štadióne sa predali aj dva lístky. Svoje lístky si ale musíte stihnúť skontrolovať ešte do začatia zápasu, na ktorý je vstupenka zakúpená. 

Zásah NAKA pre vstupenky na MS v hokeji 

Protizločinecké jednotky NAKA začiatkom marca zasahovali na východe Slovenska pre akciu pod názvom "Macejko". V Poprade a Spišskej Novej Vsi vykonávali domové prehliadky a prehliadky iných priestorov. Záujem mali o páchateľov nelegálnej činnosti. "V rámci prebiehajúcej akcie boli zadržané zatiaľ dve podozrivé osoby," informovala polícia.  

"My sme do tejto činnosti neboli zahrnutí, to znamená, že sme o nej nemali informácie. Napriek tomu dlhodobo informujeme ľudí, že si majú kupovať lístky na Majstrovstvá sveta v hokeji iba od oficiálneho predajcu," vyjadrila sa k veci Michaela Grendelová, riaditeľka komunikácie MS 2019. Podľa policajných fotiek boli zverejnené falošné lístky určené na zápasy Slovenska s Amerikou a Fínskom. 

Viac o zásahu NAKA pre falšovanie vstupeniek sa dozviete v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy