Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zásah NAKA pre vstupenky na MS v hokeji. Kukláči zadržali dve osoby
Zdielať na

Zásah NAKA pre vstupenky na MS v hokeji. Kukláči zadržali dve osoby

POPRAD/SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Protizločinecké jednotky NAKA zasahovali na východe Slovenska pre akciu pod názvom "Macejko". V Poprade a Spišskej Novej Vsi vykonávali domové prehliadky a prehliadky iných priestorov. Záujem mali o páchateľov nelegálnej činnosti. Podľa polície akcia súvisela s falošnými lístkami na majstrovstvá sveta v hokeji. Ak ich niekto od nich kúpil, na zápasy sa nedostane. A hoci dal za lístky nemalú sumu, ostane pred bránami štadióna.

Niektorí hokejoví fanúšikovia budú teraz poriadne nahnevaní. Dvojica, ktorú policajti zadržali, predávala lístky za 75 eur.

Policajti z národnej protizločineckej jednotky NAKA vykonávali niekoľko domových prehliadok a prehliadky iných priestorov. Podľa informácií polície sa zásah týka akcie "Macejko" pre trestné stíhanie pre zločin podvodu v súvislosti s predajom vstupeniek na hokejové majstrovstvá sveta v hokeji 2019 v Bratislave a Košiciach. "V rámci prebiehajúcej akcie boli zadržané zatiaľ dve podozrivé osoby," informovala polícia. 

Policajní kukláči vtrhli do jedného z bytov v bytovke v Spišskej Novej Vsi. Odtiaľ mali vziať jedného z podozrivých mužov. Od skorého rána vyšetrovatelia aj kukláči obkupovali byt, v ktorom mal bývať zadržaný muž s priateľkou. Podľa jej kamarátky sa policajti správali prívetivo vzhľadom na ženin zlý zdravotný stav. Martin, ktorého v byte zadržali, má za sebou bohatú kriminálnu minulosť. Špecializoval sa na podvody. 

Raziu vykonali aj v obchode s kancelárskymi potrebami v centre Spišskej Novej Vsi, tu si zadržaný pravdepodobne lístky chodil tlačiť. Zadržaní máju byť minimálne dvaja muži. V centre spišskej novej vsi prehľadali aj predajňu s kancelárskymi pomôckami, v ktorej zadržaný Matúš pracoval. Ten bol zároveň aj známym spišskonovoveským fotografom, zadržaný bol v Poprade.

"My sme do tejto činnosti neboli zahrnutí, to znamená, že sme o nej nemali informácie. Napriek tomu dlhodobo informujeme ľudí, že si majú kupovať lístky na Majstrovstvá sveta v hokeji iba od oficiálneho predajcu," vyjadrila sa k veci Michaela Grendelová, riaditeľka komunikácie MS 2019. Podľa policajných fotiek boli zverejnené falošné lístky určené na zápasy Slovenska s Amerikou a Fínskom. 

​Ako spoznať falošné lístky?

Vopred vytlačené lístky: Pri vizuálnom pohľade vidieť, že nesedí koncové číslo podujatia v ľavom hornom rohu, ktoré má byť 82. Taktiež nesedí výpočet DPH z ceny lístka a samotný bar kód, ktorý je vidieť okamžite. 

E-ticket na vytlačenie doma: Faktografické údaje sedia ale problémom je bar code. Je badateľné, že nie je úplne "kvalitný" a nie je v poriadku.

Polícia k tomu na svojej facebookovej stránke uverejnila aj status: 

Pri spustení predaja lístkov na MS v hokeji 2019 bol problém. Pozrite si galériu: 

Pozrite si reportáž o zásahu NAKA, kedy obvinili manažérov NBS. O čo v tomto prípade ide?: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy