Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž sa vyhrážal na obecnom úrade starostovi. Tvrdil, že si podpísal rozsudok smrti
Zdielať na

Muž sa vyhrážal na obecnom úrade starostovi. Tvrdil, že si podpísal rozsudok smrti

DLHÉ NAD CIROCHOU / Podpísal si si rozsudok smrti - takto zareagoval problémový muž na to, že mu starosta odmietol dať peniaze, ktoré si od neho prišiel vypýtať. Podľa polície sa mu vyhrážal smrťou aj tým, že mu vyhodí auto do vzduchu.

Všetko sa malo odohrať na obecnom úrade v Dlhom nad Cirochou. Podľa polície sem miestny obyvateľ prišiel v podnapitom stave. "Bol agresívny, začal sa vyhrážať, že mi vyhodí auto do povetria," povedal starosta obce Ján Kníž.  Keď mu starosta obce povedal, že zavolá políciu, pritvrdil ešte viac. "No tak dodal, že som si podpísal rozsudok smrti."

Muž si podľa polície prišiel vypýtať na obecný úrad peniaze. Starosta mu pomohol už aj v minulosti, no peniaze míňal aj na kúpu alkoholu, a tak mu ich odmietol dať. "Po krátkej vzájomnej komunikácií muž pochopil, že žiadne peniaze nedostane, rozčúlil sa, začal kričať a vyhrážať sa smrťou i spôsobením škody na majetku,"  informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Podľa slov starostu s mužom mali problémy aj ďalší obyvatelia obce. "Chodí a otravuje po susedoch, vlastne po celej dedine, podľa mňa tam už len nejaká ústavná liečba pomôže," poznamenal. Polícia už muža obvinila z prečinu útoku na verejného činiteľa. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Päťdesiatdvaročný muž mal problémy s políciu už aj v minulosti, keď sa ozbrojený zamkol v dome a vyhrážal sa, že ho podpáli. "Muž mal pri sebe teleskopický obušok, vreckový nožík a putá. Bol agresívny a pod vplyvom alkoholu," vyjadrila sa v roku 2013 policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. V dome s ním bola aj jeho mama. Muž ale odmietal dvere otvoriť. Sninským policajtom sa ho napokon podarilo spacifikovať. 

Matka sa vyhrážala deťom smrťou. Viac v reportáži TU:



Súvisiace články

Najčítanejšie správy