Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
V prípade unesenej Andrey Vlčekovej nastal posun. Polícia navrhla obžalovať tri osoby
Zdielať na

V prípade unesenej Andrey Vlčekovej nastal posun. Polícia navrhla obžalovať tri osoby

BRATISLAVA/HLOHOVEC / V prípade už viac ako dva roky nezvestnej Andrey Vlčekovej nastal posun. Polícia navrhla obžalobu troch osôb pre obzvlášť závažný zločin pozbavenie osobnej slobody. Za všetkým má podľa informácií polície stáť jej exmanžel, ktorého súd začiatkom apríla poslal na 12 rokov do väzenia.

Národná protizločinecká jednotka ukončila vyšetrovanie v prípade Andrey Vlčekovej ešte koncom roka 2016. Uniesť ju mal nechať na objednávku jej exmanžel Miroslav Vlček. 

Polícia teraz navrhla obžalovať troch mužov, ktorí ju mali na objednávku Vlčeka uniesť. Ten je už odsúdený na 12 rokov za mrežami. "25. apríla vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky NAKA skončil vyšetrovanie návrhom na podanie obžaloby voči organizovanej skupine troch osôb (V.O., M.D., J.P.) pre obzvlášť závažný zločin pozbavenie osobnej slobody," informovala polícia. Obžalovaným hrozí v prípade dokázania viny 10 -15 rokov za mrežami.

Andreu uniesli spred škôlky v Hlohovci ešte 13. decembra 2016, kam chvíľu predtým odviedla mladšieho syna. Na záznamoch z kamery vidno aj auto, v ktorom ju mali únoscovia prevážať. Zmiznutie 35-ročnej ženy si podľa polície objednal z pomsty preto, lebo vypovedala proti nemu ako svedok v jeho nekalej ekonomickej trestnej činnosti. Súd okrem tohto faktu prihliadol aj na znalecký odborný posudok a na okolnosti plánovaného únosu. 

Očitým svedkom ako do auta Škoda Fabia tlačia dvaja muži podnikateľovu exmanželku, bolo malé dievča, ktoré sa vtedy nachádzalo pred bránami škôlky. Ďalším dôkazom bola pachová stopa v aute. Tam sa ale informácie o jej výskyte končia. Podľa výpovede jedného z únoscov ju prinútili podpísať podiely v ich spoločnom rodinnom podnikaní. Kde sa ale Andrea nachádza, vraj nevedia. Telo Andrey sa doteraz nenašlo a od únosu sa nikomu z rodiny neozvala. Informácie o jej výskyte sa končia podľa pachovej stopy v aute.  "Kým nie je to samotné telo, a nie sú ďalšie indície, tak nie je možné konať v trestnom konaní tak, ako keby išlo o určitý trestný čin, napr. úkladnej vraždy," vyjadrila sa k veci expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

Miroslava Vlčeka Krajský súd poslal za mreže 9.apríla 2019 na 12 rokov s minimálnym stupňom stráženia. Štyridsaťosemročný podnikateľ je okrem toho obvinený z poisťovacieho podvodu. Podľa obžaloby mal pred desiatimi rokmi kúpiť SUV značky Mercedes-Benz za 60 000 eur na lízing. O pár mesiacov ale odcestoval do Prahy, kde si ho dal ukradnúť. Jeho auto neskôr našla polícia. Bolo zabetónované v jeho vlastnom dome. I v tejto záležitosti vinu popiera.

Pozrite si reportáž ako sa celý prípad vyvíjal:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy