Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Súd rozhodol o osude podnikateľa, ktorý nechal uniesť svoju manželku
Zdielať na

Súd rozhodol o osude podnikateľa, ktorý nechal uniesť svoju manželku

TRNAVA / V utorok, krátko po 11. hodine rozhodol o ďalšom osude hlohovského podnikateľa Miroslava V. Krajský súd v Trnave. Miroslav nechal uniesť svoju exmanželku Andreu. Krajský súd v Trnave mu po jeho odvolaní určil trest odňatia slobody na 12 rokov s minimálnym stupňom stráženia.

Andrea Vlčeková je nezvestná od 13. decembra 2016. Mestské kamery spred škôlky, kam vtedy odviezla svojho syna, zachytili jej posledný pohyb. Na záznamoch vidno i auto, v ktorom ju mali únoscovia prevážať. Rozhodnutie súdu okolo 11-tej hodiny doobeda znelo jasne - formou spolupáchateľstva ju nechal uniesť jej vlastný exmanžel.

Zmiznutie 35-ročnej ženy si podľa polície objednal z pomsty preto, lebo vypovedala proti nemu ako svedok v jeho nekalej ekonomickej trestnej činnosti. Súd okrem tohto faktu prihliadol aj na znalecký odborný posudok a na okolnosti plánovaného únosu.

Podľa slov psychológa je osobnosť podnikateľa egocentrická, emočne nestabilná a má prejavy výbušnosti. 

Očitým svedkom ako do auta Škoda Fabia tlačia dvaja muži podnikateľovu exmanželku, bolo malé dievča, ktoré sa vtedy nachádzalo pred bránami škôlky. Ďalším dôkazom bola pachová stopa v aute. Tam sa ale informácie o jej výskyte končia. Podľa výpovede jedného z únoscov ju prinútili podpísať podiely v ich spoločnom rodinnom podnikaní. Kde sa ale Andrea nachádza, vraj nevedia.

Na utorkové pojednávanie sa podnikateľ Miroslav V. nedostavil, zastupoval ho jeho náhradný obhajca. Rodina ani nikto iný na pojednávaní nebol.

Štyridsaťosemročný podnikateľ je okrem toho obvinený z poisťovacieho podvodu. Podľa obžaloby mal pred desiatimi rokmi kúpiť SUV značky Mercedes-Benz za 60 000 eur na lízing. O pár mesiacov ale odcestoval do Prahy, kde si ho dal ukradnúť. Jeho auto neskôr našla polícia. Bolo zabetónované v jeho vlastnom dome. I v tejto záležitosti vinu popiera.

Polícia po jeho bývalej žene, matke dvoch detí, naďalej pátra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy