Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Na policajnej stanici v Námestove došlo k tragédii
Zdielať na

Na policajnej stanici v Námestove došlo k tragédii

NÁMESTOVO / Päťdesiattriročný Ján z Brezy, otec dvoch detí, zrejme spadol z tretieho poschodia v interiéri policajnej stanice. Vážnym zraneniam podľahol. Rodina je rozhorčená a nevie si vysvetliť, ako k takémuto nešťastiu mohlo dojsť práve v budove polície.

"Nemôžeme sa dopátrať, čo sa stalo, kde sa stalo, myslíme si, že bol nátlak od polície, že urobil samovraždu," opisuje brat nebohého Martin Joštiak. 

"Sa zhodil dolu, ale to neexistuje, on nepil, nedrogoval, on bol pokojný. To je cirkus, to nie je normálna vec. On z 3 či 4. poschodia spadol a bolo po ňom, dnes umrel," pokračuje Joštiak. Zatiaľ nikto presne nevie, ako k celej udalosti došlo. Vieme však to, že 53-ročný Ján mal navštíviť budovu policajnej stanice a nešťastie sa malo stať v interiéri.

"Vypočúvali ho skrz drevo. Na polícii vypovedal ohľadne roboty, len nevieme, či bol nátlak na neho," myslí si nebohého brat. "Pýtal som sa policajta, či tam majú kamerový systém, že nie," dodáva Joštiak. Podľa hovorcu lesov SR dolnokubínska polícia vyšetruje podozrivé manipulácie s drevom.

"Tie sa mali diať na expedičných skladoch v Oravskej Polhore a škoda sa odhaduje predbežne na 80 tisíc eur, niekoľko pracovníkov expedičného skladu bolo predvedených na výsluch," vysvetlil vedúci odboru komunikácie Lesy SR Pavel Machava. Bratia nebohého sú presvedčení, že nemal dovod takto skratovito konať.

Finančne bol zabezpečený, rodinu mal zdravú, deti zdravé," opisuje Joštiak. Podľa informácii TV JOJ ťažko zraneného muža priviezli do trstenskej nemocnice, kde zraneniam podľahol.

"Úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra sa prípadom zaoberá, vzhšadom na vykonávané úkony v súčasnosti nie je možné poskytnúť k veci bližšie informácie," povedala Petra Friese z tlačového odboru ministerstva vnútra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy