Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Chytili motorkára, ktorý sa vozil po národnom parku
Zdielať na

Chytili motorkára, ktorý sa vozil po národnom parku

ORAVICE / Lesníkom z Oravic sa podaril husársky kúsok. Nie vždy dokážu chytiť v národnom parku motorkárov. Jazdenie na motorke v národných parkoch s vyšším stupňom ochrany je totiž trestným činom. Tentoraz motorkára z Poľska nielenže chytili, ale celú akciu si nakrútili aj na telefón.

Lesníci z Oravíc boli odvážni, pri chytaní motorkára museli použiť aj varovné výstrely. Rozbehli sa za ním, on zastal, v poľštine začal prosiť, aby ho nechali tak. Motorkár ale putoval do cely predbežného zaistenia v Trstenej.

"Len za tento rok mali členovia Lesnej stráže v Oraviciach 132 zásahov, v štyroch prípadoch udelili za porušenie lesného zákona pokuty, zvyšok vyriešili dohovorom," povedala hovorkyňa ŠL TANAP Martina Petránová. "Tie zvieratá, čo najmenej stresu teraz potrebujú, sú vyšťavené po zime, mimo kondíciu," povedal Ján Krušpán, vedúci Ochrammého obvodu Oravice ŠL TANAP-u

"Všetka lesná zver sa teraz pripravuje na rodenie mláďat," dodal lesník Ochranného obvodu Oravice ŠL TANAP-u Radoslav Michalec. Po výstreloch začal 19-ročný Poliak manévrovať na blatistom teréne. Na konci motorkár prosil lesníkov na kolenách Hnevá ich to, že motorkári majú oficiálne trasy a napriek tomu jazdia po lese. "Bola mu obmedzená osobná sloboda, po vykonaní potrebných úkonov bol so súhlasom prokurátora prepustený na slobodu, ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," povedal Radko Morvčík, hovorca KR PZ Žilina. 

Minister životného prostredia pozastavil schvaľovací proces nového návštevného poriadku TANAP-u: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy