Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nehoda na koľajniciach. Vlak v Petržalke zrazil dve osoby
Zdielať na

Nehoda na koľajniciach. Vlak v Petržalke zrazil dve osoby

BRATISLAVA / Záchranári a hasiči zasahovali v stredu po 19:00 na železničnom priecestí v Petržalke. Na mieste zostali telá dvoch mladých mužov.

K tragédii došlo na železničnom priecestí na Kopčianskej ulici, kde prichádzajúci vlak usmrtil dvoch ľudí. Podľa prvotných informácii z miesta nehody išlo o dvoch mužov z neďalekej ubytovne, ktorý cez priecestie prechádzali pravidelne. "Pozerali sa do zeme, išli spolu a mali obidvaja maskáče a tie isté topánky. A o chvíľu sme videli už len hasičov," povedal jeden zo svedkov. "Ten vlak aj trúbil, ale už to neubrzdil," dodala ďalšia svedkyňa nehody. Podľa svedkov mrví muži pracovali v stavebnej firme a len v utorok sa vrátili po sviatkoch do Bratislavy. 

https://twitter.com/zssk_mimoriadne/status/1121102772835950594

Rušňovodič ani napriek tomu, že okamžite zatiahol rýchlobrzdu už zrážke nedokázal zabrániť. Železničná doprava v uvedenom úseku bola na viac ako dve hodiny prerušená. "Poverený príslušník Oddelenia železničnej polície Policajného zboru Bratislava  začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.  Bližšie okolnosti tejto tragickej udalosti  sú predmetom vyšetrovania," informovala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Podľa svedkov boli závory dolu a vlak aj trúbil. "Či chceli alebo nechceli reagovať nevie nikto," dodal svedok nehody. Počas toho ako rušňovodič prechádzal s nákladným vlakom cez železničné priecestie, mali muži podľa polície zoskočiť z vedľa stojaceho vlaku priamo pod niekoľko tonový kolos.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy