Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Matka sa mala podľa súdu vyhrážať deťom, že ich zabije a zakope na záhrade
Zdielať na

Matka sa mala podľa súdu vyhrážať deťom, že ich zabije a zakope na záhrade

DEŽERICE / V obci Dežerice pri Bánovciach nad Bebravou zasahovali policajti. 34-ročná žena sa tam podľa súdu mala vyhrážať manželovi a deťom. Takým spôsobom chcela riešiť údajné spory o tom, kto sa bude o deti starať. Dokonca mala do rúk vziať nôž. Nakoniec skončila vo vyšetrovacej väzbe, kde bude čakať na súd.

Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania všetko začalo potom, ako si deti prišiel vziať ich otec. 34-ročná žena údajne vytiahla nôž a deťom pohrozila, že ak s ním pôjdu, tak ich zabije a zakope na záhrade. Napriek tomu s otcom ísť chceli. Ušli z domu a schovali sa v aute. "Obvinená pri konflikte o tom, či deti pôjdu, alebo nepôjdu s otcom mala použiť nôž a psa a zaútočiť nimi na auto, v ktorom sa nachádzali deti aj otec a mala sa otcovi aj jej deťom vyhrážať zabitím," opísal udalosti Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu Trenčín. "Pravdepodobne išlo o impulzívne agresívne správanie matky, ktorá reagovala na konflikt v partnerstve a vybíjala si to takýmto neadekvátnym spôsobom na deťoch," informovala Darina Hrabovská, psychiatrička.

Žena podľa informácií TV JOJ z prostredia polície prepichla na aute pneumatiky a chcela sa dostať dnu. "Tie deti sa báli o svoj život o to viac, že ich ohrozovala matka, ktorá ich mala chrániť," povedala Darina Hrabovská. Matka dvoch detí skončila v policajnej cele. O prípad sa okamžite začali zaujímať aj sociálne pracovníčky. "Okresná prokurátorka podala návrh na vzatie do väzby Gréty K. z dôvodu, že obvinená bude pokračovať v trestnej činnosti," informoval Marian Sipavý, krajská prokuratúra Trenčín. "Sudca obvinenú vzal do väzby, pretože z jej správania je dôvodná obava, že by v prípade ponechania na slobode pokračovala v trestnej činnosti," povedal Roman Tarabus. "Deti sú v starostlivosti otca. Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny s rodinou spolupracuje a poskytuje sociálne a prípadne aj psychologické poradenstvo," dodala Jana Lukáčová, riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa ÚPSVaR.

Informácia o konflikte a následnom vzatí obvinenej do vyšetrovacej väzby ľudí v dedine prekvapila. "Je to pre mňa prekvapenie, nejako mi to na tú rodinu nesedí. S touto rodinou nikdy neboli problémy," povedal Ladislav Chudoba, starosta obce. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy