Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Súd s mužom, ktorý mal priateľku vyhodiť z balkóna pokračuje. Svedkovia opísali hrozivé okamihy
Zdielať na

Súd s mužom, ktorý mal priateľku vyhodiť z balkóna pokračuje. Svedkovia opísali hrozivé okamihy

KOŠICE / Na košickom okresnom súde pokračoval proces s Tiborom, ktorý mal vlani v lete vyhodiť z balkóna svoju priateľku Renátu. Ženu mal podľa obžaloby chytiť za nohy a nakloniť jej telo cez zábradlie balkóna na druhom poschodí.

Proces pokračoval výsluchom svedkov, ktorí boli v osudnú noc neďaleko miesta činu. Skupina mladých ľudí si šla pred susedný blok zapáliť. Mladá žena si všimla, že na balkóne oproti sa niečo deje. Na súde podrobne popísala, ako mal Tibor prehlásiť, že Renátu vyhodí z balkóna, neskôr si všimla, že ju drží cez zábradlie hlavou nadol. "Videla som, ako sa muž predkláňa a drží ženu za nohy, hlavou, tvárou nadol. Tá žena bola na druhej strane zábradlia smerom von. Snažila sa zachytiť zábradlia, mala ho po svojej ľavici, mala dosť miesta aby sa zachytila, keď si ten muž uvedomil, čo vlastne žena robí, tak ju postupne začal púšťať," uviedla svedkyňa. Hoci sa ju napokon pokúšal vytiahnuť za ruky, žena sa mu vyšmykla.

Na súd sa dopoludnia dostavili aj ďalší svedkovia, ktorí túto výpoveď potvrdili. Senát vypočul i syna nebohej, podľa ktorého mala s Tiborom intímny vzťah, hoci to on popiera. "Si zvykla dosť na alkohol a sa stretávala s ľuďmi, s ktorými sa proste stretávať nemala," povedal syn nebohej.

Renáta u Tibora niekoľko týždňov bývala potom, ako sa pohádala s rodičmi. Problémy s alkoholom sa mali vyhrotiť práve vo vzťahu s Tiborom. Sú presvedčení o tom, že ju týral. "Celú tvár mala modrú, ruky modré, nohy, celé telo modré, týždeň ležala vkuse doma," opísala udalosti matka nebohej. 

"Som bol opitý taký, že si nepamätám nič. Čo som pil? Alkohol, pivo, víno," povedal obžalovaný Tibor. "V osobe obvineného ide 6-krát súdne trestaného recidivistu, ktorý bol okrem iného trestaný i za trestný čin ublíženia na zdraví," objasnil Milan Filičko, hovorca krajskej prokuratúry Košice. Ak mužovi preukážu vinu, za vraždu mu hrozí až 20 ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy