Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pre extrémistický trestný čin bol už niekoľkokrát odsúdený. Teraz ho zopakoval znova
Zdielať na

Pre extrémistický trestný čin bol už niekoľkokrát odsúdený. Teraz ho zopakoval znova

BANSKÁ BYSTRICA / Štyridsaťjedenročný Juraj z Trenčína si už niekoľkokrát vypočul rozsudok v prípade extrémistických trestných činov. Odsedel si mesiace vo väzení, no aj napriek tomu si zakázané tetovania nedal odstrániť. Pred sudcom banskobystrického Špecializovaného trestného súdu sa aj teraz priznal, že niekoľko z nich má stále na rukách.

Juraj sedel na lavici obžalovaných už štyrikrát, vždy za rovnaký trestný čin. Za propagovanie zakázaných symbolov a hesiel ho už tri krát odsúdili. Prvá podmienka nestačila, druhýkrát si odsedel 16 mesiacov, tretíkrát 14 mesiacov. Z väzenia ho prepustili v apríli minulého roka, na slobode strávil iba 4 hodiny. "Mal na sebe tetovania a tričko so symbolmi ktoré sympatizujú s fašizmom," vyjadril sa hovorí prokurátor špeciálnej prokuratúry.  Bolo vraj veľmi teplo, od kamaráta si mal požičať tričko s výrazným nacistickým symbolom, ten si vraj nevšimol. Spod trička mu vytŕčali neprípustné tetovania. Pred sudcom povedal, že sa v extrémistických sférach pohyboval od svojich 13 rokov, no čo znamená keltský kríž podľa svojich slov nevie.

Do Banskej Bystrice prišiel oblečený v teplákovej súprave. Nikto ho vraj neupozornil na to, že pri ďalšom odhalení svojich tetovaní sa dopúšťa opäť ďalšieho trestného činu. Jedno z nich si dal odstrániť, no priznal, že na rukách má hákové kríže a svastiky.

"Na obžalovaného bola podaná obžaloba pre prečin prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd," dodal prokurátor špeciálnej prokuratúry. Na najbližšom pojednávaní tak bude vypovedať údajný majiteľ trička, ale aj znalec, ktorý sa venuje extrémistickým symbolom. 

Pozrite si reportáž súvisiacu s prípadom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy