Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž vstúpil pred rozbehnutý vlak. Podľa polície je obeťou cestný pirát
Zdielať na

Muž vstúpil pred rozbehnutý vlak. Podľa polície je obeťou cestný pirát

BANSKÁ BYSTRICA / Tragická noc v Banskej Bystrici. Pod kolesami vlaku zahynul 29-ročný Jakub. Rušňovodič videl ako muž náhle vošiel na koľajnice. Podľa polície je obeťou cestný pirát, ktorý pred pár dňami pod vplyvom alkoholu unikal policajnej hliadke.

Nešťastie sa stalo iba pár metrov za železničnou stanicou. Muž v tmavom oblečení stál podľa rušňovodiča na železničnom priecestí a na koľajnice vošiel priamo pred rozbehnutý vlak smerujúci do Zvolena. Zrážke už rušňovodič nemal ako zabrániť. "K udalosti došlo včera vo večerných hodinách v blízkosti stanice, takzvaný súpravový vlak tu zrazil osobu, ktorá mu mala vstúpiť do koľajiska," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

​Jakub (29) z Badína utrpel devastačné poranenia, záchranári mu už žiaľ nemali ako pomôcť. "Išlo o 29-ročného muža z okresu Banská Bystrica, utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom," informovala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Muž je pritom polícii dobre známy. Pred pár dňami ho v noci prenasledovala po R1 policajná hliadka, ktorej sa snažil uniknúť. Terénne auto, ktoré šoféroval havarovalo po niekoľkých kilometroch v Banskej Bystrici kde doslova prepadlo cez múr a skončilo vo zvislej polohe. Cestný pirát mal vtedy takmer tri promile alkoholu v krvi. Či sa obvinenie za hazardnú jazdu podpísalo pod hrozný čin, ku ktorému sa na železnici odhodlal zatiaľ nie je známe.

V Lučivnej zahynula pod kolesami vlaku 52-ročná žena. O život prišla neďaleko železničného priecestia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy