Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Mladá vodička nezvládla riadenie, auto odhodilo až k potoku
Zdielať na

VIDEO: Mladá vodička nezvládla riadenie, auto odhodilo až k potoku

DLHÉ NAD CIROCHOU / V poslednej chvíli stihli odskočiť, keď sa auto rútilo na chodník. Takto opisujú svedkovia priebeh nehody v obci Dlhé nad Cirochou. Po zrážke s ďalším autom zdemolovala mladá vodička plynovú prípojku aj oplotenie. Vozidlo odhodilo na opačnú stranu cesty a od pádu do potoka ho delili iba centimetre.

K nehode došlo ešte v piatok. Svedkovia hovoria, že auto v plnej rýchlosti demolovalo všetko, čo mu stálo v ceste. K zrážke s druhým vozidlom malo dôjsť počas riskantného predbiehania cez plnú čiaru. Vodička cez obec prechádzala v čase, keď išli ľudia do kostola. Dvaja chodci tvrdia, že idúcemu autu sa vyhli v poslednej chvíli. 

Auto prerazilo oplotenie pred rodinným domom a poškodilo plynovú prípojku. Odtiaľ ho odhodilo na opačnú stranu cesty až k miestnemu potoku. "Vozidlo sme zabezpečili proti pohybu a požiaru. Na miesto bol privolaný technik plynovej služby," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov Milan Kubaliak. 

Celkové škody polícia vyčíslila na 7 tisíc eur. "Vodička poškodila okrem zúčastnených vozidiel aj oplotenie rodinného domu, plynovú prípojku a pripojenie na internet," uviedla policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Svedkovia na mieste nehody tvrdili, že auto nešoférovala 19-ročná žena ale spolujazdec. Polícia to však zatiaľ nepotvrdila. "Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške na alkohol, výsledok bol negatívny," dodala Ligdayová. To, či za volantom skutočne sedela mladá žena bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Za volant auta si sadol kňaz, ktorý bol pod vplyvom alkoholu. Jeho jazda skončila nešťastne. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy