Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Polícia opäť pátrala po troch tínedžeroch, spáchať mali aj trestný čin
Zdielať na

Polícia opäť pátrala po troch tínedžeroch, spáchať mali aj trestný čin

FIĽAKOVSKÉ KOVÁČE / Traja školáci ešte vlani vyvolali poriadny rozruch. Manuel, Kevin a Sebastián z obce Fiľakovské Kováče ušli z domu a príbuzným napísali správu, že ich uniesli v čiernej dodávke. Vypátrali ich vtedy rakúski policajti a umiestnili do krízového centra vo Viedni. Polícia po týchto chlapcoch teraz opäť pátrala.

Dvaja súrodenci a ich kamarát totiž opäť zmizli. Iba 14 a 15-roční chlapci sa túlali tri dni po okolitých obciach, rodičia ich našli v noci v neďalekom Fiľakove. Presne v ten istý večer, ako zmizli traja kamaráti, niekto vykradol aj miestne pohostinstvo. Majiteľ je presvedčený o tom, že páchateľmi sú práve títo traja chlapci. "Otvoril som dvere, videl som spúšť, videl som z políc čo mi zmizlo. Takže som vedel, že páchatelia boli tí istí, ktorí tu už boli pred tým," vyjadril sa majiteľ pohostinstva. Zmizli keksíky, čipsy, cigarety, nápoje, ale aj drobné. To, že kradli školáci si myslí aj otec jedného z nich.  "Nepriznali sa mi, ale to vieme všetci, že len oni. Keď zmizli, kto iní? Aj preto odišli, ušli podľa mňa," povedal otec jedného z chlapcov. 

"Polícia v Lučenci vyšetruje zločin krádeže vlámaním. Konaním páchateľa vznikla majiteľovi škoda vo výške nie menej ako 560 eur," uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Ak sa potvrdí, že kradli oni, toto bude už ich tretí prípad. Prvýkrát sa do pohostinstva vlámali presne pred rokom. Po krádeži tiež zmizli a následne poslali domov správu, že ich uniesli na čiernej dodávke.

O pár mesiacov ale zase ušli a pred tým sa tiež vlámali do pohostinstva. Vtedy ich však po niekoľkých hodinách našli. "Ešte som nevidel ani halier. Rodičia boli, a dušovali sa, že zaplatia. Ale to bolo pred súdom. Po súde sa nejako vytratil entuziazmus," poznamenal majiteľ  pohostinstva. Dvaja z nich ešte nie sú trestnoprávne zodpovední. Obviniť z krádeže ich teda nemôžu.  "Úrad práce pracuje s týmito rodinami a maloletými deťmi pre opakovaný trestný čin. Vykonávame sociálne zisťovanie a poskytovanie poradenstva," vyjadrila sa Jana Lukáčová z ústredia ÚPSVaR .

Rodičom navrhli navštíviť psychológa, resp. psychiatra za účelom diagnostiky. Na základe jej záverov budú postupovať ďalej. Nevylučujú ani umiestnenie v sociálnom zariadení.

Pozrite si reportáž o mladíkoch, ktorí prepadli poštárku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy