Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Košiciach znova riešili prípad niekdajšieho bossa, Okoličányho, ktorý je stále úteku
Zdielať na

V Košiciach znova riešili prípad niekdajšieho bossa, Okoličányho, ktorý je stále úteku

KOŠICE / V Košiciach znova riešili prípad niekdajšieho bossa, ktorý je stále na úteku. Tamojší okresný súd po druhý raz rozhodol o Róbertovi Okoličánym a ďalších piatich mužoch v prípade zmarenej dražby. Ten istý senát ich už raz oslobodil, no po vrátení prípadu museli doplniť dokazovanie a rozhodnúť znovu.

Róbert Okoličány spolu so synom Filipom a ďalšími mužmi čelili obvineniu z dvoch paragrafov. Podľa znenia obžaloby mali prekaziť verejnú dražbu nehnuteľností za 6 miliónov eur. Záujemcovi o dražbu mali fyzicky brániť vstúpiť do budovy. Obmedzili ho tak v osobnej slobode. Okoličányho a ďalších súd oslobodil, ku skutku sa ako jediný priznal Lukáš. Ten tak urobil aj na minulom pojednávaní.

Zo šestice obžalovaných neprišiel na súd ani jeden. V súdnej sieni ich zastupovali opäť len obhajcovia. Okresný súd doplnil dokazovanie o výsluchy policajtov, ktorí pred budovu, kde sa mala konať dražba, zasahovali. "Nedochádzalo k narušeniu verejného poriadku, žiadnym spôsobom," povedal svedok. 

Napokon prehrali kamerový záznam, ktorý zachytáva obžalovaných pred budovou, kde k činu došlo. Podľa obhajcov je však na zázname množstvo ďalších osôb, a tak nie je jasné, kto konkrétne poškodenému Prešovčanovi zabránil vstúpiť do objektu a následne dražiť nehnuteľnosť.

"Z tohto záznamu nevyplývajú žiadne skutočnosti dokazujúce vinu mojich klientov v zmysle obžaloby," uviedol obhajca Pavel Piovarči. Po záverečných rečiach padol nový verdikt. Senát tentoraz oslobodil len Róberta Okoličányho. Ten je po rozhodnutí najvyššieho súdu o doživotnom treste na úteku, a tak sa voči nemu koná ako voči ušlému. "Neexistuje jeden jediný dôkaz, či už zo strany svedkov, ktorí boli prítomní ako policajti, alebo zo strany spoluobžalovaných alebo aj zo strany samotného poškodeného," hovorí predseda senátu. 

Naopak ostatných súd uznal vinnými a uložil im trojročné podmienečné tresty. To, či prípad opäť skončí na odvolacom súde, zatiaľ nie je jasné.

"Zvážime ďalší postup až potom keď sa oboznámime s písomným vyhotovením rozsudku," rozpráva Piovarči. O rok menej dostal len Lukáš, ktorý urobil vyhlásenie o vine. Jeho obhajca je s rozsudkom spokojný. "Súd v podstate zohľadnil jeho priznanie, bol mu uložený podmienečný trest, oboznámim ho s touto skutočnosťou a zvážime ďalší postup, či podáme odvolanie alebo nie," komentoval obhajca Tomáš Polák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy