Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dvaja advokáti jedného zo Sátorovcov sa postavili pred súd. Vynášali informácie z väznice i do nej
Zdielať na

Dvaja advokáti jedného zo Sátorovcov sa postavili pred súd. Vynášali informácie z väznice i do nej

TRENČÍN / Dvaja advokáti člena zločineckej skupiny Sátorovcov Zsolta N., sa dostali do problémov po tom, čo policajti zistili, že z väzby od svojho klienta nosia listy neznámym osobám, ktoré mohli ovplyvniť vyšetrovanie trestnej činnosti. Časť korešpondencie polícia zaistila pri osobnej prehliadke jedného z obhajcov priamo vo väznici v Ilave. Prokurátor ich viní z trestných činov marenia spravodlivosti a marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Zsolta N., priviezli na okresný súd do Trenčína za prísnych bezpečnostných opatrení. Pred pár dňami ho Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici odsúdil za štyri vraždy, ku ktorým sa priznal, na 22 rokov za mrežami. Na lavicu obžalovaných si sadol opäť. Obžalobu na krku ale majú aj jeho dvaja advokáti. "Zasielali osobnú korešpondenciu smerom z väzby osobám nachádzajúcim sa na slobode," povedal prokurátor Okresnej prokuratúry v Trenčíne.

Podľa obžaloby sa tak dialo v čase, keď bol člen skupiny Sátorovcov vo vyšetrovacej väzbe v Banskej Bystrici a v Ilave. "Odovzdal korešpondenciu 4 listy svojmu obhajcovi, pričom táto kontrola neprešla kontrolou," povedal prokurátor.

Advokáti podľa obžaloby listy odovzdali osobám, ktoré mali mariť vyšetrovanie. Korešpondenciu nosili nielen z väzby, ale aj naspäť. Obžalovaný Zsolt sa ku všetkému priznal. Jeho advokáti ale vinu popierajú. Napriek tomu, že obžalovaný Zsolt sa priznal, advokáti tvrdia, že nič protizákonné neurobili. Prokurátor má ale vo veci jasno. "Korešpondencia obsahovala informácie, ktoré mali ovplyvniť vyšetrovanie trestnej veci," povedal prokurátor. "Trestné konanie beží, takže ak by som sa vyjadril, mohol by som zasiahnuť do konania," reagoval advokát Tomáš Rosina. Sudca štvrtkové pojednávanie nakoniec odročil. Obžalovaným hrozí jeden až šesť rokov za mrežami.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy