Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prípad Sebastiana Vadalu bol opäť pred súdom. Senát odvolaniu nevyhovel
Zdielať na

Prípad Sebastiana Vadalu bol opäť pred súdom. Senát odvolaniu nevyhovel

KOŠICE / Senát košického krajského súdu sa zaoberal prípadom Sebastiana Vadalu. Na súde v Trebišove sa vlani priznal k prečinu výtržníctva a k nebezpečnému vyhrážaniu. Talian dostal za napadnutie soka v láske peňažnú pokutu. Prokurátor ale spokojný nebol a odvolal sa. Sebastiáno je bratom Antonina Vadalu, ktorého v Taliansku úrady stíhajú pre drogovú trestnú činnosť.

Vadala na súd neprišiel. Zastupovala ho koncipientka jeho advokáta. Sebastiano sa dostal do problémov kvôli žene, o ktorú mal záujem. Ešte v roku 2017 mal napadnúť jej priateľa, taxikára Martina. Vyhrážal sa mu, že je mafián a žiadal, aby Žanetu nechal na pokoji, lebo zabije jeho i jeho rodinu. "Škrtil ho v jednom prípade a v druhom ho udrel päsťou do tváre s tým, aby dal pokoj jeho frajerke," povedal policajný hovorca v Košiciach Milan Filičko. 

Prípad bol najskôr prejednávaný ako priestupok. Po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky sa o Sebastiana začal zaujímať generálny prokurátor a Talian skončil vo väzbe. Po zaplatení kaucie sa po troch mesiacoch dostal na slobodu. Pôvodné priestupky sa začali prejednávať ako prečin v trestnom konaní. Súd v Trebišove mu za ne vymeral peňažný trest vo výške 3000 eur.

Okresný prokurátor chcel Sebastiana posadiť za mreže. Krajský senát žiadal, aby prípad vrátili prvostupňovému súdu. Senát mu ale nevyhovel, odvolanie prokurátora v celom rozsahu zamietol. "Naozaj by sme vytvorili precedens na území našej republiky, našim senátom, ak by sme vyhoveli odvolaniu okresného a krajského prokurátora a ukladali za takéto konanie nepodmienečný trest odňatia slobody," povedal predseda senátu krajského súdu. 

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade zo súdu v Trebišove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy