Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sebastiano Vadala zložil kauciu na prepustenie z väzby. Na slobodu si ale ešte počká
Zdielať na

Sebastiano Vadala zložil kauciu na prepustenie z väzby. Na slobodu si ale ešte počká

TREBIŠOV / Sebastiano Vadala (46) podal žiadosť na prepustenie z väzby. V utorok dopoludnia sa v Trebišove uskutočnilo v tejto veci neverejné zasadnutie. Vo väzbe je v rámci trestného stíhania po obvinení z prečinov výtržníctva a nebezpečného vyhrážania.

S informáciou prišiel portál korzar.sme.sk. Talian žijúci na Slovensku požiadal o prepustenie z väzby, do ktorej sa dostal v marci 2018 pre obavu, že by sa mohol skrývať alebo ujsť, alebo ovplyvňoť svedkov. Čelí obvineniu z prečinov nebezpečného vyhrážania a výtržníctva.

"Okresný súd v Trebišove rozhodol o prepustení Sebastiana V. z väzby na slobodu. Prijal pritom písomný prísľub obvineného a peňažnú záruku vo výške 2000 eur a tiež stanovil dohľad probačného a mediačného úradníka," uviedol hovorca krajskej prokuratúry Milan Filičko, ktorý podal voči rozhodnutiu sťažnosť. Na slobodu tak bude musieť počkať až do rozhodnutia krajského súdu. 

Skutok sa údajne stal ešte minulý rok v septembri a nesúvisí s drogovými podozreniami, ktorým čelí jeho brat Antonino Vadala. Toho už úrady eskortovali do Talianska. 

​V novembri roku 2017 si údajne Sebastiano vybavoval osobné účty s taxikárom, motívom mala byť žiarlivosť. "Podľa obvinenia mal poškodeného opakovane napadnúť a vyhrážať sa mu zabitím.V jednom prípade ho škrtil a v druhom ho viackrát udrel päsťou do tváre, s tým, aby dal pokoj jeho priateľke," povedal hovorca krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. Popritom sa vyhrážal, že ublíži jemu aj jeho rodine. Útok zopakoval aj na druhý deň a prestal až po príchode polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy