Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zrážka lodí si vyžiadala 11 životov. Kormidelník bol údajne opitý
Zdielať na

Zrážka lodí si vyžiadala 11 životov. Kormidelník bol údajne opitý

Archívna reportáž

VOLGOGRAD / Na rieke Volga, pri ruskom meste Volgograd, sa zrazila výletná loď s ťažným člnom. Nehoda sa stala o 22:00 miestneho času v blízkosti brehu, ale vyžiadala si životy 11 ľudí.

Na vyhliadkovej lodi sa podľa miestnych úradov v utorok plavilo 16 ľudí, všetci pôvodom z Ruska. Podľa prvých informácií bolo 10 obetí, ale nakoniec sa podarilo zachrániť len piatich turistov. Túto informáciu potvrdil aj Dmitrij Ulanov, hovorca ruského ministerstva pre mimoriadne situácie. Zo zachránených traja skončili v nemocnici.

Polícia zahájila vyšetrovanie príčiny nehody. Podľa predbežných informácií bolo plavidlo na prepravu osôb preťažené a zároveň malo v čase nehody vypnuté osvetlenie. Prípad sa vyšetruje ako usmrtenie osôb v dôsledku porušenia pravidiel bezpečnosti plavby, za čo hrozí až sedem rokov za mrežami. 

SITA

​Na výletnej lodi oslavovali pracovníci bezpečnostných zložiek a ich rodinní príslušníci 43. narodeniny majora dopravnej polície, ktorý pri kolízii prišiel o život spolu s manželkou a 17-ročnou dcérou. "Opitý kormidelník úplne ignoroval výstražné svetlá a zvukové znamenia z člnu," uviedol ruský server Newsru.com. Výletná loď údajne patrila politikovi, zapletenému do kriminálnych a sexuálnych škandálov. 

Veľryba takmer prevrátila čln, pozrite si nasledujúce video. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy