Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pirát z Dolného Kubína zostáva vo väzbe. Jemu sa to nepáči
Zdielať na

Pirát z Dolného Kubína zostáva vo väzbe. Jemu sa to nepáči

ŽILINA / Pred sudkyňu Okresného súdu v Žiline sa vo štvrtok postavil 43-ročný Marčin L.. Ide o Poliaka, ktorý sa počas pirátskych pretekov čelne zrazil s autom. V ňom zomrel 57-ročný muž z okresu Dolný Kubín.

Marčin je najstarším vodičom z trojice Poliakov, ktorých arogantná jazda skončila nešťastím. A podľa polície nesie na tragédii ten najväčší podiel viny. Šoféroval čierne Porsche, ktoré narazilo do auta, v ktorom zahynul nevinný človek. "Obvinený a jednej strane prejavil určitú ľútosť, na druhej strane očakávam aktívnejšiu iniciatívu z hľadiska kontaktovania poškodených, čo sa týka prejednania otázky náhrady škody, eventuálne nejaké ospravedlnenie," informuje prokurátor Alexander Feník.

Sudkyňa rozhodovala o tom, či naďalej zostane vo vyšetrovacej väzbe, v ktorej sedí od októbra minulého roka. "Vyhovela návrhu prokurátora na predĺženie lehoty trvania väzby, a to do 30. júna 2019," uviedla hovorkyňa súdu Lenka Belavá. "Dôvodom predĺženia väzby bola potreba dopracovania znaleckých posudkov vzhľadom na zložitosť veci a vzájomnú súvislosť viacerých údajov, ktoré sú potrebné zo strany znalcov spracovať. Si to vyžaduje objektívne dlhší čas," dodáva Feník. 

Marčin teda, na rozdiel od svojich dvoch kamarátov, zostáva za mrežami. Štyridsaťtriročnému mužovi z Poľska sa ale rozhodnutie žilinskej sudkyne nepáči. "Proti uzneseniu okresného súdu podal obvinený sťažnosť, o ktorej rozhodne krajský súd," povedala Belavá. Ďalší dvaja vodiči sú na slobode. Dvadsaťšesťročného Lukasza prepustil sudca z väzby včera a 27-ročného Adama ešte minulý týždeň. Obidvaja čelia obvineniu za zločin všeobecného ohrozenia, kde však hrozí maximálny trest 10 rokov. "Všetci traja sa podieľali na vzniku určitých nebezpečných a kolíznych situácií v cestnej premávke," uviedol prokurátor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy