Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Čelná zrážka automobilu s motocyklom. Na mieste zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Čelná zrážka automobilu s motocyklom. Na mieste zasahoval vrtuľník

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Polícia len v piatok zverejnila na sociálnej sieti video, v ktorom upozorňuje vodičov, aby zvýšili pozornosť, pretože na cesty opäť vyrážajú motorkári. Neuplynul ani deň a pri Novom Meste nad Váhom sa stala vážna nehoda. Vodička nedala prednosť páru na motorke.

Žena za volantom osobného vozidla vychádzala z vedľajšej cesty, no nezaradila sa do pripájacieho pruhu, ale vošla priamo na hlavnú. Motocykel, ktorý tadiaľ práve prechádzal, si zrejme vôbec nevšimla. Došlo k zrážke. Na motocykli sa viezli muž a žena. Obaja po náraze spadli na zem a niekoľko metrov sa šúchali po asfalte. Zastavili ich až zvodidlá. Na miesto prišli všetky záchranné zložky. Zasahovať musel aj vrtuľník. "Naša jednotka po príchode poskytla zraneným predlekársku pomoc a po stabilizácii sme pomohli naložiť zranených do vrtuľníka a sanitného vozidla," uviedol Ján Janiga, veliteľ zásahu, HaZZ Nové Mesto nad Váhom. 

"36-ročný motocyklista, ktorý bol vážnejšie zranený, bol po prílete záchranárov pri vedomí a po preložení na palubu bol v stabilizovanom stave so zlomeninou dolnej končatiny a s podozrením na zlomeninu hornej končatiny letecky prevezený na urgentný príjem FNsP v Trenčíne," informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. 

So zlomeninami skončila v nemocnici aj motocyklistova spolujazdkyňa. Obaja mali prilbu, a tak neutrpeli vážnejsie zranenia hlavy.

Dychová skúška na alkohol bola u vodičky osobného vozidla negatívna. Z toho, čo sa stalo bola v šoku a na kameru sa s nami nechcela rozprávať. Mimo záznam sa ale mala vyjadriť, že krátko pred zrážkou mala manipulovať s bezpečnostným pásom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy