Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vyšetrovateľ vzniesol obvinenia v prípade envirokriminality na bratislavskom obchvate
Zdielať na

Vyšetrovateľ vzniesol obvinenia v prípade envirokriminality na bratislavskom obchvate

BRATISLAVA / Kukláči počas týždňa zasahovali na viacerých miestach v bratislavskom kraji. Akcia súvisela s podozreniami, že na stavbu obchvatu D4/R7 sa dovážala kontaminovaná zemina. Polícia sa zamerala aj na podnikateľov, ktorí sa podieľajú na výstavbe. Dvaja muži už čelia obvineniam. Obvineným teraz hrozí trest na 4 až 10 rokov vo väzení.

Policajti vo štvrtok od skorých ranných hodín zasahovali v sídle konzorcia výstavby bratislavského obchvatu D4 R7. V rámci razie bolo vykonaných celkovo 11 domových prehliadok a prehliadok iných priestorov a pozemkov súvisiacich s environmentálnou trestnou činnosťou. Pred sídlom konzorcia počas razie stálo množstvo zamestnancov, ktorí netušili, čo sa deje. 

Počas akcie sa policajtom podarilo zadržať štyri osoby.  Podľa informácií TV JOJ zadržali aj šéfov pôsobiacich v odpadovom hospodárstve. Údajne zasahovali aj v dome zástupcu španielskeho konzorcia, ktoré stavbu obchvatu realizuje.

"Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie následne vzniesol vyšetrovateľ PZ obvinenie jednej fyzickej osobe ( M. J. H. ) a jednej právnickej osobe (bratislavskej spoločnosti s ručením obmedzeným pôsobiacej v stavebníctve) z trestného činu ohrozenia a poškodenia životného prostredia," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

"​To je veľmi závažná vec. Nie je nám jedno, čo sa vyváža za nejakú cenu po diaľnici. Som veľmi rád, že polícia to vyšetruje, nech vyšetrí, čo treba a vyvodím z toho dôsledky," vyjadril sa minister dopravy Arpád Érsek. 

Obvinený je teraz stíhaný na slobode, ďalšie tri zadržané osoby boli vypočuté v procesnom postavení svedkov a po vypočutí prepustené. 

"Za uvedené konanie hrozí v prípade preukázania viny v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov. Vyšetrovanie tohto prípadu naďalej pokračuje. Z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania, bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," dodala policajná hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy