Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Žena, ktorú v záhradkárskej osade postrelil druh, prehovorila. Pamätá si jeho slová pred výstrelom
Zdielať na

Žena, ktorú v záhradkárskej osade postrelil druh, prehovorila. Pamätá si jeho slová pred výstrelom

BRODZANY / Obeť streľby v záhradkárskej osade v Brodzanoch je stále v šoku. Výstrel sa tam ozval začiatkom marca a útočníka z chatky vyťahovali kukláči. Zranená žena je už doma. Presne si pamätá, čo jej útočník povedal predtým ako stlačil spúšť.

Začiatkom marca v záhradkárskej osade v Brodzanoch pri Partizánskom kukláči z chatky vytiahli muža, ktorý strieľať po svojej družke. "S podomácky upravenou zbraňou namieril na hlavu poškodenej s úmyslom ju usmrtiť," povedal prokurátor v Trenčíne.

Päťdesiatjedenročný Július skorenčil v cele. O dva dni ho sudkyňa poslala do väzby. "Ona ma už dva roky jeduje a už som to psychicky nevydržal, nemal som inú možnosť. Každý normálny človek by to spravil," povedal obvinený Július J. 

Postrelená žena je už doma. Na to, čo sa stalo podľa jej slov nezabudne do konca života. "Ja som to neočakávala. My sme sa ani nehádali. On vytiahol zbraň, že ma to nebude bolieť. Myslela som, že mi ide dať facku," uviedla postrelená žena. 

Útočník namieril zbraň na jej hlavu. Keby sa nebola uhla, trafil by ju rovno do čela. "Iba jej včasným úskokom bola zasiahnutá len do lícnej kosti," dodal prokurátor. Zranená žena z chatky ušla. Prešla asi kilometer k hlavnej ceste. Tu ju ratovali záchranári a vrtuľníkom previezli do nemocnice. Guľka jej telom prešla asi 40 cm. Zastavila sa až pod lopatkou.

Z najhoršieho je už vonku. Guľku má ale stále v tele a čaká ju operácia. "Myslím, že úlohu zohral alkohol. Keby nemal vypité, tak to nespraví," povedala postrelená žena. Útočníkovi hrozí za tento čin až 20 rokov za mrežami.

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy