Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladík sa stavil, že ak prehrá v kartách, urobí nejakú hlúposť. Má opletačky so zákonom
Zdielať na

Mladík sa stavil, že ak prehrá v kartách, urobí nejakú hlúposť. Má opletačky so zákonom

ŠAĽA / Polícia vypátrala páchateľa, ktorý cez sociálnu sieť ohlásil bombu v hoteli. Ide o prípad zo Šale, ktorý sa stal minulý týždeň. Ukázalo sa, že za všetkým je prehra v kartách.

Policajti zistili, že cez facebookový profil bombu v hoteli ohlásil iba 16-ročný mladík. Študent zo Šale hral karty a stavil sa s kamarátmi, že ak prehrá, vyvedie hlúposť. Keďže prišla prehra, cez sociálnu sieť napísal správu do hotela. Počul som, že vo vašom hoteli bude dnes bomba, jeden páchateľ to tam hodí, dávajte si pozor.

"Šírením poplašnej správy spôsobil škodu v neznámej výške," informuje hovorkyňa nitrianskej polície Renáta Čuháková. Recepčná po prečítaní správy nechcela nič podceniť a všetko oznámila na polícii. Na miesto prišli záchranárske zložky, personál, ubytovaných hostí a aj ľudí z reštaurácie evakuovali.

"Bolo evakuovaných 9 osôb, 5 ľudia boli v reštaurácii a 3 zamestnanci," uviedol veliteľ zásahu Peter Turenič. K hotelu prišiel aj psovod so psom na vyhľadávanie výbušnín. Pyrotechnici priestory prehľadali, žiadnu bombu ani nič podozrivé tam však nenašli.

Mladík sa týmto narobil zbytočné problémy. Policajti ho už aj obvinili, stíhaný však bude na slobode. "Šestnásťročnému mladíkovi bolo vyšetrovateľom vznesené obvinenie z trestného činu šírenia poplašnej správy," dodáva Čuháková. 

Štáb televízie JOJ sa pokúšal skontaktovať aj so študentom, ktorý bombu ohlásil, telefón mal však vypnutý. Zaujímavé je, že všetko napísal z reálneho profilu, na ktorom má aj vlastné fotky. Hrozí v takýchto prípadoch dospelému páchateľovi 2 roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy