Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Policajná razia sa nevydarila. Kukláči vtrhli do bytu, našli tam však len vystrašenú rodinu
Zdielať na

Policajná razia sa nevydarila. Kukláči vtrhli do bytu, našli tam však len vystrašenú rodinu

BRATISLAVA / Bývali v novom iba pár dní. Zmena adresy im však spôsobila opletačky s políciou. O šiestej ráno zobudili nových nájomníkov kukláči. V byte mal byť pôvodne muž podozrivý z trestnej činnosti.

Nepríjemný budíček zažila v ranných hodinách mladá rodina. Do bytu im vtrhla policajná razia."Bolo 6:00 a počuli sme buchot na dverách, najprv sme nevedeli, čo sa deje. Oni zakričali polícia a dali nám príkaz, aby sme si ľahli," opisuje nočné udalosti Róbert. 

"Išlo o policajnú akciu finančnej polície, ktorá bola pod krycím názvom Media 3. Jednalo sa o závažnú daňovú trestnú činnosť. Išlo v podstate o domovú prehliadku, ktorá bola na príkaz sudcu. Išlo o byt, ktorého majiteľom je jeden z podozrivých," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

V domácnosti sa podľa našich informácií mala nachádzať ozbrojená osoba. Tá však prenajíma posledné 3 týždne byt novým podnájomníkom. "Sa ma opýtali ako sa volám, či som tá a tá osoba. Ja som povedal, že nie, že my sme v podnájme a vlastne vtedy sa stiahli. S majiteľom sme volali, oni sa ospravedlnili, tiež nevedeli, že oni urobia takýto zákrok," vraví ďalej Róbert. 

"V tomto prípade bol len muž vyzvaný, aby si ľahol na zem, čo uposlúchol, čiže nedošlo k použitiu donucovacích prostriedkov, žena po celý čas stála a bolo jej umožnené byť s dieťaťom, na ktoré sme ale nemierili, rovnako ani na ženu," uviedol Slivka. "Oni by si mali podľa mňa overiť, že či tam je tá osoba, ktorú hľadajú. Moja priateľka je šokovaná, ja som nemohol ísť do práce. Povedali, že prepáčte, že im je to ľúto," povedal Róbert. 

K poškodeniu majetku nedošlo, no polícia aj napriek tomu dala na inšpekciu preveriť postup pri zásahu. Podnájomník Róbert a jeho družka sú stále rozrušení. "Som v strese a podrobím sa vyšetreniu v pondelok, či to bude u psychológa alebo u mojej obvodnej doktorky. Budem podávať na ministerstvo vnútra sťažnosť, nech to prešetria," dodal.

Pozrite si archívnu reportáž o nedávnej razii: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy