Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pri čelnej zrážke zasahoval vrtuľník. Zranili sa dve osoby
Zdielať na

Pri čelnej zrážke zasahoval vrtuľník. Zranili sa dve osoby

Archívna reportáž

PÔTOR / Dve osoby sa zranili pri čelnej zrážke, ktorá sa stal v okrese Veľký Krtíš. Policajti uzavreli cestu a na miesto privolali záchranársky vrtuľník.

Hasiči z Veľkého Krtíša zasahovali pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala v katastri obce Pôtor, okres Veľký Krtíš. Pri nehode sa zrazili dve vozidlá, pričom jedno skončilo po náraze mimo vozovky. 

Dve osoby utrpeli zranenia. Hasiči vyslobodili zakliesnenú osobu z havarovaného vozidla pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia, poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru.

Podľa doterajšieho objasňovania, vodič dodávky Mercedes Sprinter viedol vozidlo v smere od Lučenca na obec Pôtor, pričom cez protismernú časť odbočoval na miesto mimo cestu. V tom čase oproti prichádzalo osobné motorové vozidlo Ford C-max, pričom došlo k ich zrážke. V dodávke sa v čase nehody nachádzali dvaja muži, ktorí vyviazli bez zranení. Zranenia utrpela posádka osobného auta, kde sa zranili dvaja spolujazdci a jeho 41-ročný vodič. 

Policajti cestu uzavreli. Na mieste zasahoval aj vrtuľník, ktorý do Banskobystrickej nemocnice z miesta nehody previezol 67-ročného muža, spolujazdca, ktorý v čase nehody sedel na zadnom sedadle. Podľa doterajších zistení, muž pravdepodobne nebol pripútaný bezpečnostnými pásmi a po náraze zostal zakliesnený vo vozidle medzi sedadlami. V jeho prípade ide o ťažké zranenia.

Presná príčina vzniku dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia je predmetom ďalšieho objasňovania. V súvislosti s nehodou už bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Do vyšetrovania bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy. 

Muž prišiel o život, keď na rovnej ceste zišiel z cesty a narazil do stromu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy