Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vodič kamióna prešiel v zákrute do protismeru. Nehoda si vyžiadala jednu obeť
Zdielať na

Vodič kamióna prešiel v zákrute do protismeru. Nehoda si vyžiadala jednu obeť

HONTIANSKE NEMCE / Tragická noc na strednom Slovensku. Cestu medzi Hontianskymi Nemcami a obcou Domaníky museli uzavrieť pre vážnu haváriu. Poľský kamión s mäsom sa čelne zrazil s českou dodávkou. Jej vodiča vytiahli hasiči z vraku bez známok života.

Tragická dopravná nehoda sa stala krátko pred 1.00 hodinou v noci za obcou Hontianske Nemce.  Vodič kamióna sa pravdepodobne nedostatočne venoval riadeniu. "Podľa doterajšieho objasňovania k nehode došlo tak, že 43-ročný vodič, občan Poľskej republiky viedol jazdnú súpravu v smere od Hontianskych Nemiec na obec Domaníky, pričom v pravotočivej zákrute prešiel do protismeru, v mieste, kde je to zakázané a došlo k čelnej zrážke s vozidlom Mercedes Sprinter, ktoré viedol 60-ročný vodič, občan Českej republiky," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Kamión plne naložený mäsom tak po zrážke skončil prevrátený v priekope.

Kusy plechov našli hasiči porozhadzované v okruhu desiatok metrov. Koleso z dodávky odletelo do priekopy na opačnú stranu cesty. Dodávku museli doslova rozstrihať aby sa k uväznenému telu 60- ročného vodiča vôbec dostali. 

Vodič dodávky utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. "Na mieste boli prítomní aj znalci z odboru dopravy a z odboru zdravotníctva," dodala Kováčiková. Poľský kamionista viezol náklad kuracieho mäsa do Maďarska. Hoci kamión skončil po zrážke po niekoľkých metroch v priekope, Poliak vyviazol iba s povrchovými zraneniami.

Vyšetrovateľ už začal v prípade trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu usmrtenia. Presná príčina nehody je stále v procese vyšetrovania. 

Cez víkend došlo pri Skalici k tragickej nehode. Muž po náraze z auta doslova vypadol. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy