Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poľský kamión zdemoloval konštrukciu v tuneli. Nezmestil sa
Zdielať na

Poľský kamión zdemoloval konštrukciu v tuneli. Nezmestil sa

ŠIROKÉ / Poľský kamión v pondelok večer na východe Slovenska zdemoloval takzvané bezpečnostné orezávatko. Ide o železnú konštrukciu, ktorá slúži na to, aby sa na diaľnicu smerujúcu k tunelu nedostalo vozidlo väčších rozmerov.

Niekoľkotonový kamión vezúci nadrozmerný náklad išiel z Prešova smerom na Poprad. Pred tunelom Branisko ho zachytili elektronické prístroje, ktoré slúžia na to aby sa do tunela nedostalo auto väčšie ako sa tam zmestí. "Vodiča nadrozmerného kamiónu upozornilo elektronické meranie výšky rozsvietenými značkami o prekročení výšky vozidla," uviedla Michaela Michalová, hovorkyňa NDS. 

Vodič odbočil na výjazd z diaľnice. Ak by pokračoval ďalej zastavila by ho fyzicky mohutná oceľová konštrukcia. Pri schádzaní z diaľnice sa však zrejme pomýlil a vošiel do protismeru, kde bola taká istá konštrukcia pre autá vchádzajúce na diaľnicu. Ako sa do protismeru dostal sme sa nedozvedeli.

Niekoľkotonový kolos vezúci nadrozmerný náklad vpálil do bezpečnostnej konštrukcie ktorú vytrhol z jej základov a zdemoloval ju. "V súčasnosti prebieha odstraňovanie tohto orezávatka," informoval Róbert Kočiš, vedúci strediska správy a údržby diaľníc Behárovce. Z oceľovej konštrukcie nezostalo do rána takmer nič. Na riziko súvisiace s maximálnou výškou vozidla bude dočasne upozorňovať prenosná svetelná signalizácia s dopravnou značkou.  

So zdemolovanou konštrukciou sa diaľničiari trápili niekoľko hodín. Svetelná signalizácia tu bude dovtedy kým sa nepodarí namontovať nové bezpečnostné orezávatko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy