Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prokuratúra sa začala zaoberať údajným sexuálnym zneužívaním v detskom tábore
Zdielať na

Prokuratúra sa začala zaoberať údajným sexuálnym zneužívaním v detskom tábore

BRATISLAVA / Generálna prokuratúra sa dnes začala zaoberať prípadom údajného sexuálneho zneužívania dievčat v detskom tábore Chachaland, o ktorom informovali denník SME a Denník N minulý týždeň.

Podozrenie sa zakladá na príbehu Kataríny Danovej, dnes už dospelej ženy, ktorá v rokoch 2003 až 2006 bola podľa jej tvrdení zneužívaná vedúcim tábora Romanom P. Viaceré dokumenty a zverejnená komunikácia medzi ním a ňou to naznačujú, rovnako aj ďalšia komunikácia s iným dievčaťom. Podozrivý vedúci však podľa denníkov zneužívanie detí v tábore i mimo neho popiera. O prípade informovali Dennik N a denník SME

" Po oboznámení sa s medializovanými informáciami o sexuálnom zneužívaní maloletých dievčat v detskom tábore ChaChaLand prokurátorka trestného odboru Generálnej prokuratúry SR uložila dnešným dňom Krajskej prokuratúre Bratislava záväzný pokyn na bezodkladné zabezpečenie začatia trestného stíhania za trestný čin sexuálneho zneužívania," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. 

Údajné sexuálne zneužívanie riešil aj súd na východe Slovenska. Deväťročé dievča sa malo zdôveriť svojej starej mame. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy