Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajtov privolali k vlámaniu do posilňovne. Páchateľ spal na mieste činu
Zdielať na

Policajtov privolali k vlámaniu do posilňovne. Páchateľ spal na mieste činu

Archívna reportáž

PRAHA / K nevšednej situáciu vyrážali v piatok ráno pražskí policajti. Dostali hlásenie o vlámaní do fitness centra, pričom páchateľ mal byť ešte na mieste. Po vniknutí do posilňovne tam totiž pod vplyvom drog zaspal. Aj keď chcel všetko odčiniť tým, že po sebe zametie a uprace, hrozí mu päť rokov väzenia.

Policajti prijali oznámenie o vlámaní do fitness centra v ulici Prusíkova v piatok o siedmej hodine ráno. "Po príchode na miesto sa od oznamovateľa dozvedeli, že prišiel do fitka pred siedmou ráno a akonáhle vstúpil do prevádzky, uvidel vo všetkých priestoroch nehorázny neporiadok, rozhádzané veci a rozbité vybavenie," povedal policajný hovorca Tomáš Hulan. Majiteľ centra preto prešiel všetky priestory, aby zistil, kde všade a čo je poškodené, rozbité alebo ukradnuté. Počas prehliadky našiel rozbitá zrkadlá, veci vyhádzanie z regálov a políc a steny počmárané fixkami. "Išiel miestnosť po miestnosti, keď zrazu v jednom z priestorov našiel spať mladíka. Majiteľ na nič nečakal, dotyčného v miestnosti uzamkol a privolal policajtov," opísal udalosti Hulan.

Policajti po príchode 19-ročného mladíka zadržali a previezli na policajnú stanicu pre podozrenie z trestných činov krádež a poškodenie cudzej veci. "Zadržanému s najväčšou pravdepodobnosťou nebude nič platné, že ešte vo fitness centre chcel svoje konanie odčiniť tým, že vraj celú prevádzkareň zametie. Rovnako tak mu zrejme nebude ospravedlnením, že pred tým, než vliezol do fitka, požil pervitín," doplnil pre idnes.cz hovorca.

V prípade odsúdenia hrozí mladíkovi trest odňatia slobody až na päť rokov. Škoda, ktorú spôsobil je momentálne vyčíslená na viac ako 7000 eur.

Zlodej kradol v starom rodinnom dome. Keď ho majiteľ prichytil, trčali zlodejovi len nohy spod regálu. Na mieste činu zaspal:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy