Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hasiči v noci zasahovali až trikrát. Spať im nedal oheň a únik plynu
Zdielať na

Hasiči v noci zasahovali až trikrát. Spať im nedal oheň a únik plynu

Archívna reportáž

PREŠOV / Tri väčšie udalosti, dva požiare a jeden únik plynu, museli v noci na nedeľu riešiť hasiči v Prešovskom kraji. Požiar spôsobil veľké škody a pri úniku plynu hlásili miestni obyvatelia nevoľnosť.

 Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva informoval, že najprv necelé dve hodiny pred polnocou zasahovali pri požiari rekreačnej chaty v katastri obce Habura. Na mieste pomáhalo 10 príslušníkov hasičských staníc Medzilaborce a Humenné a Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Humennom s tromi kusmi techniky. S plameňmi bojovali viac ako štyri hodiny a následne ešte dohášali jednotlivé ohniská. Podľa informácií škoda presiahla 200-tisíc eur. "Vysoká škoda spôsobená požiarom si tu vyžiadala aj prítomnosť príslušníkov Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra," informoval operačný dôstojník. Pri požiari sa nikto nezranil.

​Pol hodiny po polnoci príslušníci humenskej záchrannej brigády spolu s hasičmi zo Sniny zasahovali aj pri požiari rodinného domu v obci Stakčín. "Pri požiari sa tri osoby nadýchali splodín horenia a boli ošetrené privolanou posádkou rýchlej zdravotnej pomoci," informoval operačný dôstojník. Na mieste zasahovalo sedem hasičov s tromi kusmi techniky.

Tretí nočný výjazd absolvovali hasiči pre podozrenie na únik plynu v rodinnom dome v obci Ruská Nové Ves. Na miesto prišli štyria prešovskí hasiči s tromi kusmi techniky o pol štvrtej nadránom. Nahlásená bola aj nevoľnosť obyvateľov. "Hasiči namerali analyzátorom nebezpečných plynov a pár v objekte zvýšené hodnoty oxidu uhoľnatého. Šesť osôb preto bolo ošetrených a odvezených na pozorovanie do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Prešove," dodal operačný dôstojník.

Hasičov v jarnom období zamestnáva najmä vypaľovanie porastov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy