Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ukradnutý Mikuláš v krčme alebo najrýchlejšie vyriešený prípad. Mestskí policajti o kuriozity núdzu nemajú
Zdielať na

Ukradnutý Mikuláš v krčme alebo najrýchlejšie vyriešený prípad. Mestskí policajti o kuriozity núdzu nemajú

RUŽOMBEROK / Mestskí policajti nemajú núdzu ani o kuriózne, či priam až bizarné prípady. Tí ružomberskí majú o čom veru rozprávať.

Spoločným menovateľom takýchto prípadov býva väčšinou alkohol. Jedno z najkurióznejších oznámení riešili ružomberskí mestskí policajti dva dni pred štedrým dňom. "Na mestskú políciu bolo telefonicky oznámené, že dvaja mladíci v obchodnom dome na ulici Podhora ukradli figurínu Mikuláša. Mali sa pohybovať smerom do centra mesta," uviedol Roman Jankovič, MsP Ružomberok. Asi meter a pol vysokú figurínu niesol jeden z mužov prehodenú cez plece. S Mikulášom, ktorý niekde cestou stratil hlavu sa v pešej zóne odfotili a vzali ho so sebou do krčmy. "Pred podnikom zostala poškodená figurína a v podniku našla hliadka podľa popisu oboch mladíkov," opísal udalosti Roman Jankovič. Pre výšku vzniknutej škody prevzala prípad štátna polícia. Ružomberčania vo veku 20 a 22 rokov nevedeli svoje konanie vysvetliť.

Rovnako ako dvaja mladíci, nebol triezvy ani muž, ktorý uprostred noci oznámil na 159, že ho okradli. "Operačnému príslušníkovi bolo zrejmé, že osoba je zjavne pod vplyvom alkoholu, ale práve takáto osoba môže byť ľahkou obeťou trestného činu, preto na miesto bola vyslaná hliadka," vysvetlil Roman Jankovič. Mestskí policajti túto krádež objasnili v rekordne rýchlom čase. Mobilný telefón, o ktorom oznamovateľ tvrdil, že mu ho ukradli, no z ktorého napriek tomu volal na 159, sa našiel v jeho vrecku. Rovnaké to bolo aj s dokladmi. "Ani v tomto prípade nešlo o krádež. Muž mal kapsičku okolo krku, nevisela mu však na bruchu, ale na chrbte," dodal Roman Jankovič. 

Krádež – nekrádež ale policajti neriešili prvýkrát. Začiatkom mesiaca ich kontaktoval Ružomberčan, ktorý našiel svoj údajne ukradnutý bicykel, zamknutý v centre mesta. Keď vyskúšal odomknúť zámku, zistil že sa nestal obeťou zlodeja, ale vlastnej pamäti.  "V čase keď podával oznámenie, bol zjavne pod vplyvom alkoholu a zabudol, kde bicykel uzamkol," uzavrel Roman Jankovič.

Kuriózny prípad riešili aj policajti, do auta ktorých nabúral trabant:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy