Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kuriózna nehoda na D1. Kamionista sa tesne vyhol priamej zrážke
Zdielať na

Kuriózna nehoda na D1. Kamionista sa tesne vyhol priamej zrážke

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Na severnej D1 neďaleko Liptovského Mikuláša sa vo štvrtok stala kuriózna nehoda. Uprostred hustej premávky z ničoho nič zastavilo osobné auto. Zrejme to spôsobila technická porucha. Kamionista sa vyhol priamej zrážke v poslednej chvíli.

"Na aute sa zrazu vypol motor, ani majiteľka nevedela čo sa stalo. Nechcel som do nej naraziť čelne, tak som sa vyhýbal doľava, tam bol voľný pruh," opísal udalosti kamionista. 

​Napriek veľkej snahe 44-ročného poľského kamionistu, autu ktoré pred ním z ničoho nič zastavil sa nedokázal úplne vyhnúť. Ťahačom zachytil jeho bočnú stranu. Auto zostalo po zrážke nepojazdné, kamión zastavil asi 150 metrov pred ním. Majiteľka auta (56) bola v šoku, no inak bez zranení. Náhlu poruchu na svojom vozidle si nevedela vysvetliť, zároveň však dodala, že bola s autom pred pár dňami v servise. "Pri udalosti k zraneniu osôb nedošlo. Alkohol u vodičov vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. Obom vodičom motorových vozidiel boli v blokovom konaní za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky uložené pokuty," informoval Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. 

Napriek tomu, že vodičku zradilo auto snáď na tom najnevhodnejšom mieste, mala obrovské šťastie v nešťastí. Uprostred rýchlej premávky mohlo poľahky dôjsť k vážnej reťazovej nehode. "Najdôležitejšie je, že je tá pani živá a zdravá, nič jej nie je," dodal kamionista. 

Nehoda na frekventovanej križovatke skomplikovala dopravu v Banskej Bystrici:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy