Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Smutný koniec pátracej akcie. Matku troch detí našli, ale pomôcť jej už nemohli
Zdielať na

Smutný koniec pátracej akcie. Matku troch detí našli, ale pomôcť jej už nemohli

RABČA / Pátranie po nezvestnej matke troch detí z oravskej obce Rabča je na konci. Jej telo v nedeľu objavili vo vodách Oravskej priehrady. Minulý týždeň sa vybrala na kurz opatrovateliek a potom ju už nikto nevidel.

Túto nedeľu vyše sto ľudí pátralo po nezvestnej Daniele. "Urobte rojnice, prejdite tie chaty, aj keď je to zarastené. Skúste okenice, či sa to dá, nedá otvoriť," usmernil ľudí Igor Janckulík, podpredseda Oravského záchranného systému. Nepátrali len na vode, ale zamerali sa aj na brehy Oravskej priehrady. Najmä na lokalitu pri moste, tu bol zachytený posledný signál z jej mobilného telefónu. "Hľadáme stratenú Danielu, už 8 dní je nezvestná," informoval Igor Janckulík. "Včera narýchlo boli zvolaní dobrovoľní hasiči, zapojilo sa 10 zborov, zhruba 80 dobrovolných hasičov," vymenoval Vladimír Mrekay, predseda Územnej organizácie dobrovoľnej požiarnej ochrany Dolný Kubín. 

Po pár desiatkach minút objavili na brehu v krovinách zahodenú Danielinu kabelku. "Našli tašku, tým, že nám dali vedieť, sme museli vypnúť motor a predierať sa na veslách pomedzi húštiny, a tak sme prehľadávali. Našli sme ju asi 30 cm pod hladinou," povedal potápač Róbert Martauz. "Obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie," dodala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy