Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladíka na skútri vymrštila vlna na čln. O život prišla len 18-ročná Simona
Zdielať na

Mladíka na skútri vymrštila vlna na čln. O život prišla len 18-ročná Simona

Archívna reportáž

ORLÍK NAD VLTAVOU / Dvadsaťdvaročný mladík jazdil na vodnom skútri po Olrickej priehrade. Keď obchádzal parník, rozhodol sa, že preskočí vlnú, ktorú plavidlo za sebou urobilo. Vo veľkej rýchlosti nabehol na vlnu, ktorá ho vymrštila na malý čln. Práve na tom sa plavila 18-ročná Simona s priateľom.

Dievča po náraze skútristu nehodu neprežilo. Súd potrestal Christopha Steinerta podmienkou na tri roky a 8-ročným zákazom riadenia plavidiel. Zároveň rodičom dievčaťa, musí uhradiť dokopy 1,4 milióna, čo je takmer 55 tisíc eur. Mladík mal v čase nehody, ktorá sa stala v júli 2016, 19 rokov, informuje idnes.cz. Rodina ale dodnes nič z peňazí nevidela, právnik preto podal na Steinerta návrh na exekúciu. "Po takmer roku od toho, čo sa to Simone stalo, som mala ťažkú autonehodu, kedy som mala zlomenú panvu. Nemohla som ísť do práce, po finančnej stránke je to ťažké a nemôžem sa dodnes s touto tragédiou vyrovnať," vyjadrila sa jej matka Šárka Jarolímková. 

Skútrista vrazil do ľudí

K nehode došlo aj počas hudobného festivalu na Donovaloch pred niekoľkými dňami. Pod lyžiarskym svahom na Novej Holi boli v tom čase stovky ľudí, keďže na svahu prebiehal hudobný festival. Na skúter sa posadil 34-ročný Bratislavčan, ktorý si to namieril rovno dole strmým svahom. Viezol so sebou aj ďalších troch ľudí. Po nehode mu policajti namerali 1,2 promile alkoholu. Do zabávajúceho sa davu vrazil zozadu.  "Polícia na mieste vykonávala procesné úkony a prípad dokumentovala," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KRPZ Banská Bystrica.  

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil 34-ročného muža z Bratislavy z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hrozí mu 2 až 5 rokov za mrežami. 

​Mal 14 rokov a sadol na skúter. Takto dopadla jeho jazda. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy