Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vyšetrovateľ vypočul 34-ročného muža, ktorý vrazil skútrom do davu ľudí. Prepustili ho
Zdielať na

Vyšetrovateľ vypočul 34-ročného muža, ktorý vrazil skútrom do davu ľudí. Prepustili ho

Archívna reportáž

DONOVALY / V prípade 34- ročného Bratislavčana, ktorý mal pod vplyvom alkoholu vraziť na skútri do davu ľudí, prebehlo vypočúvanie. Policajný vyšetrovateľ ho ale podľa informácií TV JOJ po vypočutí prepustil. Vyšetrovanie aj naďalej pokračuje, v prípade je začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Po tom, čo muž vrazil na skútri do davu ľudí, skončilo 5 osôb zranených. Najhoršie skončila 55- ročná žena, ktorá si pri zrážke so skútrom zlomila nohu a záchranári ju museli previezť do banskobystrickej nemocnice. Ostatných ošetrili na mieste a staršiu ženu záchranári prepustili z nemocnice už v pondelok. 

Muž, ktorý skúter riadil, sa nachádzal v cele policajného zaistenia dve noci. Predpoludním si poňho prišli policajti a s putami na rukách ho predviedli na Okresné riaditeľstvo v Banskej Bystrici, kde už naňho čakal vyšetrovateľ, ktorý ho vypočul. Po vypočutí muža pustili domov a stíhaný bude na slobode. Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informovala polícia. 

Pod lyžiarskym svahom na Novej Holi boli v tom čase stovky ľudí, keďže na svahu prebiehal hudobný festival. Na skúter sa posadil 34-ročný Bratislavčan, ktorý si to namieril rovno dole strmým svahom. Viezol so sebou aj ďalších troch ľudí. Po nehode mu policajti namerali 1,2 promile alkoholu. Do zabávajúceho sa davu vrazil zozadu.  "Polícia na mieste vykonávala procesné úkony a prípad dokumentovala," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KRPZ Banská Bystrica.  Za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky mu hrozí dvoj až päťročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy