Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zadržali dílera drogy Herba. Má súvis so smrť muža z Trebišova
Zdielať na

Zadržali dílera drogy Herba. Má súvis so smrť muža z Trebišova

TREBIŠOV / Polícia v Trebišove zadržala 42-ročného dílera mimoriadne nebezpečnej drogy, zvanej Herba. Záťah má zrejme súvis s úmrtím muža z Trebišova. Najprv si zapálil cigaretu a potom skolaboval vo veľkých bolestiach. Podľa výsledkov pitvy, ide o prvý potvrdený prípad otravy Herbou na Slovensku. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Díler mal prezývku Oli. Policajti 42-ročného muža zadržali priamo v jeho byte. Predaju Herby sa vraj venoval niekoľko rokov. "Bola u podozrivej osoby nájdená sušina v hmotnosťou viac ako 21 gramov a podľa predbežného vyjadrenia kriminalisticko-expertízneho skúmania v nej bola zistená prítomnosť látky Herba," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Podľa miestnych išlo o hlavného dílera Herby v meste. Drogu predával iba vo väčších množstvách, priekupníci ju ďalej distribuovali do osady. "Vyzerá ako cigareta a stojí 2,50," vraví miestny obyvateľ. 

Herba vzniká nástrekom roztoku sysntetických kanabinoidov na akúkoľvek vysušenú rastlinnú zmes. Jej predaj je na Slovensku zakázaný. Herba vyvoláva extrémnu závislosť. V osade hlásia rozmach najmä u mladistvých. Tí rabujú a okrádajú vlastných rodičov.

​Dílerovi v prípade dokázania viny hrozí trest 3 až 8 rokov. Za užívanie herby nehrozí žiadny postih. Jej zloženie je totiž experimentom a často sa mení. Chemický koktail pozostáva z viacerých látok, ktoré nemusia byť na zozname zakázaných.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy