Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na juhu Slovenska hľadali ilegálny hrob Niguta, pravej ruky košického bossa Okoličányho
Zdielať na

Na juhu Slovenska hľadali ilegálny hrob Niguta, pravej ruky košického bossa Okoličányho

JUŽNÉ SLOVENSKO / Týždenník Plus 7 dní prišiel ako prvý s informáciou o tom, že na juhu Slovenska sa opäť hľadá ilegálny hrob z čias mafiánskych popráv. Malo by v ňom byť telo Košičana Roberta Niguta, mafiánskeho kata a pravej ruky košického bossa Okoličániho.

Nigutovo telo by sa podľa zdroja týždenníka Plus 7 dní  malo nachádzať v teritóriu pôsobenia klanu Sátorovcov. Okolie Dunajskej Stredy pomaly pripomína ementál. Kým na prelome tisícročí sa intenzívne zakopávalo, po úspešnej akcii Mlynček spred troch rokov sa začalo s vykopávaním.

Zvláštne rozrytá zem zostala po bagroch, ktoré kopali v lese minulý týždeň v katastri obce Dunajský Klátov. Vyklčované stromy a kopce hliny prezrádzali neprehliadnuteľné práce, navyše len niekoľko metrov od rušnej cesty, ktorá spája Veľké Dvorníky a Klátov. Vo vetrolame rozkopali až tri miesta. Na obecnom úrade nám potvrdili, že v týchto miestach kopali policajti. O možnom mieste posledného odpočinku Niguta na Žitnom Ostrove sa začalo hovoriť len pred časom. "Vykopali sme ľudské pozostatky doposiaľ nestotožnených osôb," povedal hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. 

Meno Niguta, ktorý je nezvestný od roku 2014 sa začalo skloňovať aj v súvislosti s obvineniami starostu Dolného Chotára, ktorý si mal objednať vraždy nepohodlných u Sátorovcov. Informácie, ktoré hovorili o tom, že sa mal Nigut údajne ukrývať nejaký čas aj v tejto najjužnejšej obci Galantského okresu, nikto nepotvrdil. V dedine si podobného muža nikto nepamätá alebo nechce pamätať. Aj keď pozostatky osôb vykopaných z vetrolamu pri Klátove polícia nestotožnila – Nigut vraj medzi nimi nebude. "Malo by ísť o biele kone zločineckej skupiny Sátorovcov. Podľa doposiaľ získaných informácií by nemali súvisieť s doposiaľ hľadaným Nigutom," uviedol Slivka. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy