Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Desiatky hasičov v noci zasahovali pri požiari v Petržalke. Škody sú vysoké
Zdielať na

Desiatky hasičov v noci zasahovali pri požiari v Petržalke. Škody sú vysoké

BRATISLAVA / Bratislavskí hasiči zasahovali v sobotu po polnoci pri veľkom požiari v Petržalke na Kaukazskej ulici. Požiar vypukol pred polnocou a rozšíril sa aj na vedľa stojacu budovu. Hasiči náročný a komplikovaný zásah ukončili po viac ako 12 hodinách.

Dym si všimol muž, ktorý zavolal hasičov. "V čase príchodu jednotiek došlo k explózií niekoľkých tlakových nádob a k zrúteniu strechy," povedal veliteľ zásahu hasičov Marián Bugár. V objektoch bola prevádzka autoservisu, sklad vykurovacích peletiek, ale aj pneumatík a ďalšie dielne. Navyše sa tam stále nachádzali horľavé látky a tlakové nádoby.

Bez strechy zostala oslabená kovová konštrukcia haly a hrozilo jej zrútenie. Práve preto hasiči nemohli zasiahnuť zvnútra a uhasiť aj skryté ohniská pod spadnutou strechou. Požiar lokalizovali po viac ako troch hodinách. Dovnútra sa dostali až nadránom.

Nočný požiar v Petržalke sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu pred treťou hodinou ráno, potom likvidovali ohniská. Škoda vzniknutá požiarom bola odhadnutá na minimálne 600 tisíc eur. Pri udalosti nedošlo k žiadnym zraneniam. "Privolaný zisťovateľ príčin požiarov po vykonaní ohliadky na mieste predbežne nepotvrdil ani nevylúčil úmyselné konanie osoby. Vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia," povedala policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Pri udalosti zasahovali hasiči zo všetkých bratislavských hasičských staníc, zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a dobrovoľní hasiči z Ružinova, z Petržalky a z Rusoviec. 

Na východe Slovenska pred pár dňami úradoval podpaľač. Zničil dve autá. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy