Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na východe Slovenska úradoval podpaľač. Plamene zničili dve autá
Zdielať na

Na východe Slovenska úradoval podpaľač. Plamene zničili dve autá

MICHALOVCE / Na jednej z michalovských ulíc v noci úradoval podpaľač. Auto, ktoré bolo zaparkované pred panelákom polial horľavinou a zapálil. Šľahajúce plamene ale úplne zničili aj vedľa stojace vozidlo.

Požiar si všimli obyvatelia bytovky, tak na pomoc zalarmovali hasičov. Do ich príchodu už boli obe autá v plameňoch. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o požiar dvoch motorových vozidiel v rozvinutom štádiu," povedal veliteľ zásahu hasičov v Michalovciach Viliam Andrišov. 

V ohrození boli aj ďalšie vozidlá, no tie sa majiteľom včas podarilo preparkovať do bezpečia. Také šťastie už ale nemali majitelia dvoch horiacich áut. Podľa zisťovateľa príčin požiarov Volkswagen niekto polial horľavinou a zapálil.

Šľahajúce plamene preskočili aj na susediace firemné auto. Hasičom sa oheň síce rýchlo podarilo uhasiť, napriek tomu obe vozidlá zhoreli úplne do tla. Predbežná škoda bola vyčíslená na dvadsať tisíc eur. Prípadom sa zaoberá aj polícia, ktorá zisťuje, kto má požiar na svedomí. Pri vyšetrovaní by jej mohli pomôcť aj záznamy z kamier, ktoré údajne zachytili podozrivú osobu.

Motív páchateľa nepoznáme, keďže majiteľ podpáleného auta sa k tomu vyjadriť nechcel. Prípadom sa zaoberá aj polícia, ktorá má mať k dispozícii záznamy z bezpečnostných kamier. Na nich je údajne vidieť podozrivú osobu. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Predbežná škoda bola vyčíslená na viac ako 26 000 eur," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy