Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nehoda pri železničnej stanici. Prichádzajúci rýchlik zrazil muža
Zdielať na

Nehoda pri železničnej stanici. Prichádzajúci rýchlik zrazil muža

BRATISLAVA / K tragickej zrážke došlo pri železničnej stanici Vinohrady. Podľa informácií TV JOJ medzinárodný rýchlik smerujúci do Budapešti zrazil muža, ktorý náhle vbehol do koľajiska. Rušňovodič, aj napriek snahe, už zrážke nedokázal zabrániť. Železničiari hlásili niekoľko minútové meškania vlakov zo smeru Bratislava.

Tragická nehoda sa stala krátko po 10. tej hodine v blízkosti železničnej zastávky Bratislava – Vinohrady v smere do Budapešti. Podľa doposiaľ zistených informácií  rušňovodič eurocity vlaku pri prechádzaní uvedeného úseku uvidel muža, ktorý náhle vstúpil do koľajiska. Rušňovodič už zrážke zabrániť nedokázal aj napriek tomu, že použil výstražné znamenia a rýchlobrzdu.  Muž bol na mieste mŕtvy. Telo bolo od nástupišťa vzdialené niekoľko metrov, vlak zastavil ešte ďalej.

"Muž doposiaľ nezistenej totožnosti utrpel stretom s vlakom zranenia nezlučiteľné so životom. Totožnosť muža policajti v súčasnosti zisťujú. Ďalšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník Odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

O tragickej zrážke informovala aj Železničná spoločnosť Slovensko. "ZSSK potvrdzuje, že prišlo k nehodovej udalosti v železničnej stanici Bratislava-Vinohrady. Vlak EC 273 Metropolitan (Praha hl. n. 05:50 – Budapest-Nyugati pu.t 12:20) zrazil a usmrtil osobu v koľajisku," vyjadril sa pre TV JOJ hovorca železníc Tomáš Kováč. 

https://twitter.com/zssk_mimoriadne/status/1103227827510493184

Aktuálne meškania vlakov zo smeru Bratislava si môžete pozrieť TU: 

Po zrážke s vlakom skončilo niekoľko cestujúcich zranených. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy