Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muža, ktorý na Donovaloch vrazil skútrom do ľudí, už obvinili
Zdielať na

Muža, ktorý na Donovaloch vrazil skútrom do ľudí, už obvinili

DONOVALY / Bude sa zodpovedať. Tridsaťštyriročného muža, ktorý v sobotu večer v obci Donovaly vrazil do zabávajúcich sa divákov a zranil päť osôb, už vyšetrovateľ obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil 34-ročného muža z Bratislavy z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V sobotu okolo 19.20 večer v obci Donovaly, priamo na lyžiarskej trati, nachádzajúcej sa medzi časťami Mišúty a Pod Magurou zvanej Nová Hoľa v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorú si privodil vplyvom návykovej látky viedol ako vodič snežný motorový skúter.

Dolu strmým svahom lyžiarskou zjazdovkou na skútri viezol ďalšie tri osoby. Z doposiaľ nezistených príčin nezvládol jeho riadenie a následne odzadu vrazil do zabávajúcich sa divákov, ktorí stáli v spodnej časti svahu pred hudobným pódiom, prebiehajúcej akcie Donovaly Fest 2019 a predbežne zranil päť osôb. Svojím konaním ohrozil život a zdravie týchto osôb. Obvinený je stíhaný na slobode. Prípad je v štádiu vyšetrovania.

Pozrite si archívne video.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy