Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na Donovaloch vrazil na skútri do davu ľudí. Polícia už začala trestné stíhanie
Zdielať na

Na Donovaloch vrazil na skútri do davu ľudí. Polícia už začala trestné stíhanie

DONOVALY / V známom horskom lyžiarskom stredisku sa práve koná festival, ktorý poznačil incident. Do davu ľudí tam vrazil muž pod vplyvom alkoholu na skútri. Informáciu priniesol portál aktuality.sk. Muž po zadržaní skončil v cele policajného zaistenia.

Hudobný festival bol v plnom prúde, pod pódiom postavenom pod lyžiarskym svahom na Novej Holi boli v tom čase stovky ľudí. Zjazdovka už bola večer zatvorená a skúter na svahu, ktorý sa rútil priamo na ľudí si všimli až tesne pred nárazom. Incident sa stal okolo 19:30.  Muž mal pod vplyvom alkoholu do zabávajúceho sa davu vraziť zozadu a zraniť 5 osôb. Skúter riadil 34-ročný Bratislavčan. Na skútri dolu strmým svahom viezol ďalších troch ľudí s viac ako 1,2 promile v krvi.  
"Momentálne je skútrista v cele policajného zaistenia a čaká na ďalšie procesné úkony. Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informovala polícia na svojej facebookovej stránke. 

Peter aj s priateľkou sa pri zrážke so skútrom zranili, ošetrili ich na mieste, našťastie neutrpeli vážne zranenia a prevoz do nemocnice nepotrebovali, no obaja boli otrasení z hazardnej jazdy muža na skútri. Najvážnejšie zranenia utrpela 55- ročná žena, pri zrážke so skútrom si zlomila nohu, záchranári ju previezli do banskobystrickej nemocnice. 

 Polícia na mieste vykonávala procesné úkony a prípad dokumentovala," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KRPZ Banská Bystrica.  Za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky mu hrozí dvoj až päťročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy