Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Svoju priateľku mal vyhodiť z balkóna, on vinu popiera. V prípade rozhodne súd
Zdielať na

Svoju priateľku mal vyhodiť z balkóna, on vinu popiera. V prípade rozhodne súd

KOŠICE / Na košickom okresnom súde sa začal proces so 46-ročným Tiborom, ktorý mal vlani v lete z balkóna vyhodiť svoju priateľku Renátu. Štyridsaťpäťročnú ženu mal podľa obžaloby chytiť za nohy a nakloniť jej telo cez zábradlie balkóna na druhom poschodí. Tibor nielenže vraždu popiera, tvrdí, že s nebohou mal len kamarátsky vzťah a pár netvorili.

Tibor vinu popiera, hoci priznáva, že sa s Renátou hádali. Z balkóna vraj spadla sama. Renáta u Tibora niekoľko týždňov bývala po tom ako sa pohádala s rodičmi. Tí tvrdia, že mala problémy s alkoholom, ktoré sa vyhrotili práve vo vzťahu s Tiborom. Sú presvedčení o tom, že ju týral. Do rodičovského bytu sa viackrát vrátila dobitá. "Celú tvár mala modrú, ruky modré, nohy, celé telo modré, týždeň ležala doma," povedala matka zavraždenej. 

K vražde malo dôjsť v bytovke na Jesennej ulici, kde Tibor býval. Ohavnému činu mala predchádzať ostrá hádka. Dvojica údajne celý deň spolu popíjala. Renátu mal Tibor držať za nohy, z druhého poschodia visela dole hlavou. Snažila sa rukami zachytiť zábradlia, Tibor ju ale pustil a žena spadla na trávu. Bola na miesta mŕtva. Pri rozhodovaní o väzbe Tibor tvrdil, že si na udalosti nepamätá, pretože bol opitý. 

Na stredajšom pojednávaní sa na skutok rozpamätal, teraz už ale tvrdí, že Renáte chcel pomôcť, no jej pádu zabrániť nedokázal. "Neudržala stabilitu a prepadla cez zábradlie," uviedol obžalovaný Tibor. 

​Po vypočutí rodiny nebohej ženy sudca proces odročil. Pokračovať bude v apríli výsluchom ďalších svedkov. "V osobe obvineného ide o šesťkrát súdne trestaného recidivistu, ktorý bol okrem iného trestaný i za trestný čin ublíženia na zdraví," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko ešte v auguste 2018. Tibor čelil aj obvineniu z pokusu o vraždu brata. Tomu mal pred niekoľkými rokmi zabodnúť nôž do krku. Brat napokon tvrdil pred súdom, že si zranenie spôsobil sám. Po niekoľkých rozhodnutiach Tibora z tohto skutku oslobodili. 

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy